Inculpaţii din dosarul Lukoil, achitaţi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Inculpaţii din dosarul Lukoil, achitaţi!

Justiție 23 Octombrie 2018 / 16:11 885 accesări

Tribunalul Prahova a hotărât, marţi, achitarea inculpaţilor din dosarul de spălare de bani în care a fost trimisă în judecată şi compania Petrotel Lukoil Ploieşti. Decizia instanţei de fond nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la pronunţare.

Tribunalul Prahova a dispus achitarea inculpaţilor Andrey Bogdanov, Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Dănulescu, Andrei Raţă şi Dorel Duţu, trimişi în judecată pentru folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii, spălare a banilor sau complicitate la aceste infracţiuni. Au fost achitate, de asemenea, societăţile Petrotel Lukoil Ploieşti - pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor şi SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda - pentru complicitate la folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii şi complicitate la spălarea banilor.

Instanţa a decis şi revocarea măsurilor asigurătorii dispuse anterior în dosar.

Dosarul Lukoil a fost trimis în judecată iniţial de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti la data de 3 august 2015, fiind deferite justiţiei SC Petrotel Lukoil Ploieşti, acuzată de spălare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzată de complicitate la folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, dar şi şase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploieşti, Andrey Bogdanov, directorii generali adjuncţi din cadrul societăţii de la Ploieşti - Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Dănulescu, un membru al Consiliului de Administraţie al Petrotel Lukoil, Andrei Raţă, şi contabilul şef Dorel Duţu. La acel moment, procurorii anunţau că prejudiciul cauzat prin săvârşirea de către inculpaţi a infracţiunilor reţinute în sarcina lor este în cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.

În luna decembrie, instanţa de fond a constatat neregularitatea rechizitoriului, iar în ianuarie a dispus restituirea dosarului la PCA Ploieşti, decizia Tribunalului Prahova fiind motivată prin "pasivitatea totală" a procurorului care nu a remediat acele neregularităţi şi nici nu a comunicat în termenul legal Tribunalului Prahova dacă îşi menţine sau nu dispoziţia de trimitere în judecată a dosarului. Ulterior, la data de 22 ianuarie 2016, PCA Ploieşti a anunţat, printr-un comunicat de presă, că dosarul Lukoil a fost din nou trimis în judecată după ce procurorii au remediat neregularităţile constatate de magistraţi.

Taguri articol


12