Extractul purificat din frunzele de Stevia, un îndulcitor din sursă naturală, fără calorii, pentru băuturile răcoritoare, a fost autorizat de Comisia Europeană, potrivit unui comunicat. Stevia, denumirea scurtă pentru planta Stevia rebaudiana, este o plantă din familia crizantemelor, originară din Paraguay. Îndulcitorii extraşi din frunzele ei sunt o sursă intensă şi naturală de gust dulce, cu zero calorii. Istoria de utilizare a Stevia ca îndulcitor a început cu secole în urmă, atunci când populaţia indigenă Guarani din Paraguay folosea pudra din frunze pentru a-şi îndulci băuturile. Extractul purificat din frunzele de Stevia este de 200 de ori mai dulce decât zahărul, dar fără calorii. Planta Stevia este des folosită ca plantă de ghiveci şi se poate păstra în balcon şi/sau terasă. Această plantă preferă un sol cu fertilitate ridicată şi trebuie udată regulat, însă nu exagerat. Perioada de germinare este de 12-30 zile, iar temperatura recomandată este 18-22 °C.