Telegraf Online - tag: industria alimentară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ştiri despre industria alimentară

Criza ar putea face 1.000.000 de şomeri în acest an
30 martie 2009 Criza ar putea face 1.000.000 de şomeri în acest an

De la o zi la alta, criza face tot mai multe victime. Trecînd peste asigurările de circumstanţă date de autorităţi că nu avem de-a face cu o criză a şomajului, puţini sînt salariaţii români care pot spune că au o slujbă sigură. Şi nici nu ar putea fi de altă părere atîta timp cît de la doar ...

Vânzările de carne de porc au scăzut cu 30%
20 martie 2009 Vânzările de carne de porc au scăzut cu 30%

Deşi preţurile au scăzut în ultimul timp, vînzările de carne de porc ale producătorilor români s-au redus, în ultimele două luni, cu 30%. Preşedintele Patronatului Român al Cărnii, Gheorghe Caruz, susţine că preţurile cărnii la producător au scăzut, în ultimele două luni, cu un leu pe kilogram ...

Studenţii români, tot mai căutaţi pentru munca sezonieră în străinătate
17 martie 2009 Studenţii români, tot mai căutaţi pentru munca sezonieră în străinătate

Munca peste hotare continuă să stîrnească interesul românilor care aleg să plece din ţară pentru un ban în plus chiar şi pe contracte sezoniere. Cei mai căutaţi pe acest segment al pieţei muncii par a fi studenţii, care beneficiază şi în acest an de oferte consistente de lucru în străinătate ...

Un gel microbicid ar putea împiedica transmiterea virusului HIV
6 martie 2009 Un gel microbicid ar putea împiedica transmiterea virusului HIV

Cercetătorii americani din cadrul Universităţii Minnesota au testat cu succes un gel microbicid care previne transmiterea pe cale sexuală a virusului SIV, echivalentul virusului HIV la primate. Unul dintre autorii acestui studiu a declarat că echipa medicilor trebuie să perfecţioneze formula acestui gel ...

Patronatele cred în scăderea preţurilor prin Codul de Bune Practici
24 februarie 2009 Patronatele cred în scăderea preţurilor prin Codul de Bune Practici

Ministerul Agriculturii, patronatele şi sindicatele din industria alimentară au definitivat, în lipsa retailerilor, proiectul ordonanţei privind Codul de Bune Practici. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Cătălin Roşculete, a declarat că de acum înainte supermarketurile trebuie să ţină cont de ...

Legiferarea Codului de Bune Practici este în favoarea taxelor “aberante”
19 februarie 2009 Legiferarea Codului de Bune Practici este în favoarea taxelor “aberante”

Dacă patronatele din industria alimentară cred în Codul de Bune Practici, sindicaliştii din agricultură consideră că punerea lui în practică ar legifera taxele “aberante”. În acest sens, reprezentanţii Federaţiei Agrostar au solicitat Ministerului Agriculturii eliminarea taxelor impuse de ...

Secretele preparatelor viitorului
19 februarie 2009 Secretele preparatelor viitorului

Maestrul bucătar spaniol Ferran Adria, părintele ”gastronomiei moleculare”, a fost întotdeauna cu un pas înainte faţă de timpul în care trăieşte şi, în această săptămînă, a ţinut capul de afiş al evenimentului Tokyo Taste, considerat ”Summit-ul mondial al gastronomiei” ...

O bacterie care poate provoca meningita, în laptele praf din Franţa
18 februarie 2009 O bacterie care poate provoca meningita, în laptele praf din Franţa

O bacterie periculoasă a fost descoperită în laptele praf pentru copii produs de compania franceză Vitagermine, au anunţat, marţi, autorităţile veterinare din Coreea de Sud, care vor efectua noi teste asupra unor alte loturi. Serviciile veterinare sud-coreene (NVRQS) au depistat urme ale enterobacteriei ...

Hamburgerii, cele mai poluante produse din industria alimentară
17 februarie 2009 Hamburgerii, cele mai poluante produse din industria alimentară

Hamburgerii sînt cele mai poluante produse din industria alimentară, contribuind semnificativ la creşterea temperaturilor la nivel global, potrivit unui studiu prezentat în SUA. O simplă schimbare în dieta zilnică, precum renunţarea la friptură în favoarea salatelor, contribuie la reducerea nivelului de ...

Codul de Bune Practici între ministrul Agriculturii, retaileri şi producători
17 februarie 2009 Codul de Bune Practici între ministrul Agriculturii, retaileri şi producători

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, se va întîlni, astăzi, cu reprezentanţi ai producătorilor din industria alimentară şi ai retailerilor, semnatari ai Codului de Bune Practici din domeniu, pentru discuţii privind transformarea documentului într-un act normativ. „Întîlnirea vizează reluarea ...

Producătorii, tot la mîna marilor magazine
3 februarie 2009 Producătorii, tot la mîna marilor magazine

Chiar dacă a trecut o jumătate de an de la semnarea Codului de Bune Practici între retaileri şi furnizori, producătorii tot nu sînt mulţumiţi de practicile comerciale ale marilor reţele de magazine. \"Sînt impuse în continuare taxa de deschidere de magazin, taxa de listare. Problema este că unii ...

Criza îi lasă pe români fără slujbe şi bani de alimente
3 februarie 2009 Criza îi lasă pe români fără slujbe şi bani de alimente

Ne aşteaptă o primăvară grea. Pusă la grea încercare pînă acum de scăderea producţiei şi prăbuşirea monedei naţionale, România nu se poate aştepta în următoarele luni decît la greve, concedieri masive şi scumpiri în lanţ. Dacă în privinţa mişcărilor de protest Executivul ar putea găsi o ...

Preţurile produselor alimentare, tun pentru evazioniştii din sector
24 ianuarie 2009 Preţurile produselor alimentare, tun pentru evazioniştii din sector

Evazioniştii din sectorul alimentar au aruncat preţurile în aer la produsele alimentare, motivînd devalorizarea monedei naţionale, a declarat preşedintele Federaţiei Patronale Română din Industria Alimentară - Romalimenta, Sorin Minea. „România nu se poate plînge de evazionişti în niciun sector ...

Măsurile anticriză, gaură de 4,9% în bugetul statului
24 ianuarie 2009 Măsurile anticriză, gaură de 4,9% în bugetul statului

Măsurile anticriză discutate de Guvern cu sindicatele şi patronatele vor determina, în cazul includerii în bugetul pe 2009, un minus de venituri la bugetul general consolidat de 34 miliarde lei (echivalent a 5,9% din PIB) şi vor permite încasări la buget de doar 5,9 miliarde lei (circa 1% din PIB). Cel mai ...

Ministerul Agriculturii susţine neimpozitarea profitului reinvestit
23 ianuarie 2009 Ministerul Agriculturii susţine neimpozitarea profitului reinvestit

Neimpozitarea profitului reinvestit pentru operatorii economici din agricultură şi reducerea TVA pentru industria alimentară de procesare la 5% sînt printre măsurile fiscale de încurajare a agriculturii cuprinse în “Platforma comună de măsuri anticriză”. De asemenea, impozitarea diferenţiată a ...

Codul de bune practici va fi legiferat de Ministerul Agriculturii
22 ianuarie 2009 Codul de bune practici va fi legiferat de Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii susţine promovarea imediată a Legii de comercializare a produselor alimentare prin legiferarea Codului de une practici încheiat între producători şi comercianţi. Potrivit propunerilor grupurilor de lucru pentru “Platforma comună de măsuri anticriză”, legea comercializării ...

1...1516171819...24
12