De la o zi la alta, criza face tot mai multe victime. Trecînd peste asigurările de circumstanţă date de autorităţi că nu avem de-a face cu o criză a şomajului, puţini sînt salariaţii români care pot spune că au o slujbă sigură. Şi nici nu ar putea fi de altă părere atîta timp cît de la doar ...
Deşi preţurile au scăzut în ultimul timp, vînzările de carne de porc ale producătorilor români s-au redus, în ultimele două luni, cu 30%. Preşedintele Patronatului Român al Cărnii, Gheorghe Caruz, susţine că preţurile cărnii la producător au scăzut, în ultimele două luni, cu un leu pe kilogram ...
Munca peste hotare continuă să stîrnească interesul românilor care aleg să plece din ţară pentru un ban în plus chiar şi pe contracte sezoniere. Cei mai căutaţi pe acest segment al pieţei muncii par a fi studenţii, care beneficiază şi în acest an de oferte consistente de lucru în străinătate ...
Cercetătorii americani din cadrul Universităţii Minnesota au testat cu succes un gel microbicid care previne transmiterea pe cale sexuală a virusului SIV, echivalentul virusului HIV la primate. Unul dintre autorii acestui studiu a declarat că echipa medicilor trebuie să perfecţioneze formula acestui gel ...
Ministerul Agriculturii, patronatele şi sindicatele din industria alimentară au definitivat, în lipsa retailerilor, proiectul ordonanţei privind Codul de Bune Practici. Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Cătălin Roşculete, a declarat că de acum înainte supermarketurile trebuie să ţină cont de ...
Dacă patronatele din industria alimentară cred în Codul de Bune Practici, sindicaliştii din agricultură consideră că punerea lui în practică ar legifera taxele “aberante”. În acest sens, reprezentanţii Federaţiei Agrostar au solicitat Ministerului Agriculturii eliminarea taxelor impuse de ...
Maestrul bucătar spaniol Ferran Adria, părintele ”gastronomiei moleculare”, a fost întotdeauna cu un pas înainte faţă de timpul în care trăieşte şi, în această săptămînă, a ţinut capul de afiş al evenimentului Tokyo Taste, considerat ”Summit-ul mondial al gastronomiei” ...
O bacterie periculoasă a fost descoperită în laptele praf pentru copii produs de compania franceză Vitagermine, au anunţat, marţi, autorităţile veterinare din Coreea de Sud, care vor efectua noi teste asupra unor alte loturi. Serviciile veterinare sud-coreene (NVRQS) au depistat urme ale enterobacteriei ...
Hamburgerii sînt cele mai poluante produse din industria alimentară, contribuind semnificativ la creşterea temperaturilor la nivel global, potrivit unui studiu prezentat în SUA. O simplă schimbare în dieta zilnică, precum renunţarea la friptură în favoarea salatelor, contribuie la reducerea nivelului de ...
Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, se va întîlni, astăzi, cu reprezentanţi ai producătorilor din industria alimentară şi ai retailerilor, semnatari ai Codului de Bune Practici din domeniu, pentru discuţii privind transformarea documentului într-un act normativ. „Întîlnirea vizează reluarea ...
Chiar dacă a trecut o jumătate de an de la semnarea Codului de Bune Practici între retaileri şi furnizori, producătorii tot nu sînt mulţumiţi de practicile comerciale ale marilor reţele de magazine. \"Sînt impuse în continuare taxa de deschidere de magazin, taxa de listare. Problema este că unii ...
Ne aşteaptă o primăvară grea. Pusă la grea încercare pînă acum de scăderea producţiei şi prăbuşirea monedei naţionale, România nu se poate aştepta în următoarele luni decît la greve, concedieri masive şi scumpiri în lanţ. Dacă în privinţa mişcărilor de protest Executivul ar putea găsi o ...
Evazioniştii din sectorul alimentar au aruncat preţurile în aer la produsele alimentare, motivînd devalorizarea monedei naţionale, a declarat preşedintele Federaţiei Patronale Română din Industria Alimentară - Romalimenta, Sorin Minea. „România nu se poate plînge de evazionişti în niciun sector ...
Măsurile anticriză discutate de Guvern cu sindicatele şi patronatele vor determina, în cazul includerii în bugetul pe 2009, un minus de venituri la bugetul general consolidat de 34 miliarde lei (echivalent a 5,9% din PIB) şi vor permite încasări la buget de doar 5,9 miliarde lei (circa 1% din PIB). Cel mai ...
Neimpozitarea profitului reinvestit pentru operatorii economici din agricultură şi reducerea TVA pentru industria alimentară de procesare la 5% sînt printre măsurile fiscale de încurajare a agriculturii cuprinse în “Platforma comună de măsuri anticriză”. De asemenea, impozitarea diferenţiată a ...
Ministerul Agriculturii susţine promovarea imediată a Legii de comercializare a produselor alimentare prin legiferarea Codului de une practici încheiat între producători şi comercianţi. Potrivit propunerilor grupurilor de lucru pentru “Platforma comună de măsuri anticriză”, legea comercializării ...