România este pe primul loc între ţările din Europa în funcţie de procentul de teren agricol controlat de companiile cu capital străin luate în considerare de analiza GRAIN (o organizaţie nonguvernamentală care susţine micii fermieri). Pe piaţa locală, investitorii străini deţin 7% din terenul agricol ...
Românii au început să se pregătească pentru Sărbătorile de iarnă, produsele preparate din carne de porc fiind în topul preferinţelor. Însă nu toată lumea dispune de timpul necesar pentru a se aproviziona încă de pe acum. Persoanele care vor lăsa cumpărăturile pe ultima sută de metri riscă să ...
Cauza declanşării temutei maladii Parkinson ar putea fi un solvent. Un studiu internaţional, realizat pe 99 de perechi de gemeni, a identificat un risc de şase ori mai mare de a dezvolta această maladie la persoanele care au fost expuse la tricloretilenă, un solvent chimic industrial. În ciuda faptului că în ...
Industria prelucrătoare a atras aproape o treime (32%) din totalul investiţiilor străine directe derulate la finalul lui 2010, urmată de intermedierile financiare şi asigurările (19,1%) şi de comerţul cu amănuntul şi cu ridicata (12,4%), potrivit datelor publicate, ieri, de Banca Naţională a României. Din ...
Într-o după-amiază mohorâtă de toamnă ca cea de ieri, o serie de constănţeni pasionaţi de arta culinară, printre care şi mulţi bucătari, au răspuns invitaţiei organizatorilor de la Unilever de a participa la evenimentul de lansare a patru noi tipuri de sosuri, la hotelul Del Mar din staţiunea Mamaia ...
Românii nici nu vor să audă de alimentele modificate genetic, cel puţin aşa arată un sondaj de opinie realizat Ziare.com, realizat în perioada 14 – 21 septembrie, la care au participat peste 2700 de cititori. Aproape 80% dintre cei intervievaţi au spus un „NU” hotărât alimentelor modificate ...
Preţurile produselor din carne nu se vor modifica cu mai mult de 2-3% în perioada imediat următoare, însă în general totul depinde de preţul materiilor prime, de situaţia existentă în Europa, dar şi de piaţa neagră autohtonă, a declarat, ieri, preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria ...
Firmele turceşti îşi vor spori semnificativ investiţiile în stăinătate, anul acesta, ţări est-europene lovite de criză, ca România şi Grecia, fiind destinaţii principale ale planurilor acestor companii, scrie ”Hurriyet Daily News”. Oamenii de afaceri turci sunt interesaţi cu precădere de ...
INVAZIE. Algele sunt, acum mai mult decât oricând, principalul duşman al agenţilor economici ce desfăşoară activităţi în turism. Invazia de alge din ultima perioadă a alungat turiştii de pe plaje. Principalele „atuuri” ale algelor: disconfortul vizual şi mirosul înţepător. Ce fac ...
Valoarea nutriţională şi cantităţile de lipide, carbohidraţi, proteine şi sare se vor regăsi în mod vizibil pe ambalaj, în formă de tabel, firmele din industria alimentară având la dispoziţie până la cinci ani pentru aplicarea normelor, potrivit unei decizii aprobate de Parlamentul European (PE) ...
Membrii guvernelor român şi israelian se vor reuni, în luna noiembrie, în şedinţă comună, pentru a discuta proiecte comune în agricultură, energie, infrastructură, apărare, turism, sănătate, mediu şi cultură, a anunţat premierul Emil Boc după întâlnirea cu prim-ministrul israelian Benjamin ...
Nu mai reprezintă demult o surpriză, pentru nimeni, faptul că noul Cod al Muncii dezavantajează clar angajatul. Şi cei care susţin acest lucru sunt inclusiv angajatorii. De asemenea, nu mai reprezintă demult o surpriză dezinteresul total al guvernanţilor pentru care cifrele ireale ale Institutului de ...
Zeci de agenţi economici din industria alimentară şi agricultură, din 18 judeţe ale ţării, s-au adunat, în perioada 21 - 24 iunie, la Constanţa, pentru a participa la şedinţa de analiză cu tema „Starea de sănătate şi securitate în muncă (SSM) pentru activităţile din industria alimentară ...
Specialiştii continuă să atragă atenţia asupra produselor alimentare pe care alegem să le consumăm, multe dintre ele, spun ei, fiind pline de celebrele E-uri. Este vorba despre sosuri, produse de panificaţie, bomboane, lapte şi produse din carne, castraveţi muraţi, dar şi margarină. Toate acestea au în ...
S-ar putea ca nu toată lumea să conştientizeze că monoglutamatul de sodiu este consumat aproape zilnic, cu fiecare aliment procesat în parte, întrucât acesta este un potenţiator de gust utilizat la scară largă în industria alimentară de pretutindeni. Folosit iniţial doar în bucătăria chineză ...
UN TÂRG DIN CE ÎN CE MAI MARE. Ajuns la ediţia a 19-a, cel mai mare târg agricol regional, Expoagroutil, reuneşte 105 firme, reprezentante a 256 de branduri de profil. „Am vrut să închidem cercul şi să le oferim fermierilor locali o soluţie completă: utilaje, finanţare şi cercetare”, spune ...