Autoritățile sanitare din SUA au identificat o epidemie de E.coli având legătură cu restaurantele lanțului de fast-food Chipotle Mexican Grill, extinsă în șase state americane, informează France Presse. Primele cazuri au fost identificate în Oregon și Washington (nord-vest), ceea ce a constrâns Chipotle să închidă provizoriu 43 de restaurante. Apoi, autoritățile din domeniul sănătății au informat grupul că au identificat cinci cazuri noi de persoane infectate cu bacteria Escherichia coli după ce au mâncat în restaurante Chipotle. Două dintre aceste persoane trăiesc în California, una la New York, una în Ohio (nord) și una în Minnesota (nord). Aceste cazuri ridică la șase numărul statelor afectate. În total au fost infectate aproximativ 45 de persoane, dintre care 43 au declarat că au mâncat la Chipotle la mijlocul lunii octombrie. Nu a fost raportat niciun deces, dar multe persoane au fost spitalizate.
Infecția cu bacteria E. coli provoacă diaree uneori hemoragică, crampe abdominale și vărsături, simptome care trec, de obicei, în termen de zece zile. În cazuri rare, la pacienții vârstnici sau copii, aceasta poate duce la insuficiență renală. Aceste infecții reprezintă o lovitură pentru Chipotle, înființat în anul 1993, în Denver, Colorado. Lanțul și-a construit o imagine de grup responsabil ecologic, atașat calității hranei servite, departe de lumea tradițională a serviciilor fast-food. Acest lucru i-a permis să câștige o cotă de piață, în pofida prețurilor mai mari decât cele ale majorității concurenților săi.
Citește și:
Gena unei noi bacterii rezistente la antibiotice, identificată în China
În România, infecțiile nosocomiale - ascunse sub... preș! Stăm mai bine ca americanii!
Luați antibiotice fără recomandarea medicului? Iată de ce greșiți!