Infecţiile intestinale (II)

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Infecţiile intestinale (II)

Sănătate 24 Iunie 2010 / 00:00 439 accesări

Profilaxia bolii diareice implică aplicarea unui întreg ansamblu de măsuri de prevenire şi de supraveghere a infecţiilor intestinale. Pentru aceasta, trebuie respectate o serie de măsuri de igienă personală şi colectivă, spune şefului Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Loti Popescu. Este vorba despre: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte şi după masă, după folosirea WC, la venirea acasă); spălarea sub jet puternic de apă a fructelor şi legumelor; consumul de apă doar din surse sigure, autorizate; verificarea termenului de garanţie şi a menţinerii la rece pentru toate alimentele pe care le cumpărăm; evitarea consumului de conserve mai ales în sezonul cald; evitarea consumului de băuturi neîmbuteliate; evitarea consumului de alimente care se alterează repede (frişcă, creme, maioneze), a îngheţatei dezgheţate, mai ales în sezonul cald; efectuarea controalelor periodice (examene bacteriologice) pentru personalul care lucrează în sectorul alimentar, personalul din instalaţiile centrale de apă şi personalul de îngrijire din sectorul infantil.

Taguri articol


12