Elveţia a depăşit recordul de minute fără gol primit la CM!
Reprezentativa Elveţiei a depăşit recordul de minute fără gol primit în meciuri la Cupa Mondială, după ce a reuşit să-şi menţină poarta intactă în primele 74 de minute ale jocului cu Chile, de la Port Elizabeth, din Grupa H a competiţiei din Africa de Sud. Elveţia, cu 558 de minute fără gol primit, a depăşit recordul de 550 de minute stabilit de Italia, între 17 iunie 1986 şi 3 iulie 1990. Portarul elveţienilor, Diego Benaglio, a fost învins de Mark Gonzales, în min.75 al partidei contra naţionalei statului Chile. În 2006, Elveţia a remizat cu Franţa (0-0), a învins Togo (2-0) şi Coreea de Sud (2-0), fiind apoi eliminată de Ucraina (0-0), după prelungiri şi lovituri de departajare. De asemenea, Elveţia nu a primit gol nici în meciul cu Spania, scor 1-0, de la competiţia din Africa de Sud.
Robben va decide singur dacă poate juca
Selecţionerul Olandei, Bert van Marwijk, a anunţat că starul echipei sale, Arjen Robben, va hotărî singur dacă este sau nu apt de joc. Mijlocaşul lui Bayern Munchen a lipsit din primele două meciuri jucate de olandezi la CM 2010, din cauza unei accidentări. „Îl las pe el să decidă. Numai el ştie dacă organismul său este refăcut şi gata pentru un meci de Campionat Mondial. Eu unul prefer un Robben capabil să dea 100% pe teren”, a spus Van Marwijk. Olanda este deja calificată în optimi, iar în ultimul meci din Grupa E, programat joi, va întâlni Camerunul.
Balonul Jabulani, apărat de patronul Adidas
Patronul Adidas, Herbert Hainer, a recunoscut, ieri, că balonul Jabulani, criticat de mai mulţi jucători de la Campionatul Mondial, este mai rapid, în special atunci când este folosit la altitudine, dar a precizat că fotbaliştii au avut timp să se familiarizeze cu acesta. „Este mai rotund decât toate baloanele pe care le-am făcut până acum, este mai aerodinamic şi mai rapid. Dar balonul a fost testat după ce mai multe federaţii naţionale l-au avut la dispoziţie pentru antrenamente încă de la începutul anului. La altitudine, unde aerul este rarefiat, balonul devine şi mai rapid”, a explicat Hainer. Cele două stadioane din Johannesburg care găzduiesc meciuri de la turneul final, “Soccer City” şi “Ellis Park”, sunt situate la circa 1.500 metri altitudine. Mai mulţi jucători şi portari au criticat Jabulani, considerat “infect” de spaniolul Iker Casillas sau “imprevizibil” de italianul Gianluigi Buffon. „Criticii au fost reduşi la tăcere în ultimele cinci sau şase zile”, a afirmat Heiner. „Jabulani este produsul legat de Campionatul Mondial din Africa de Sud care se vinde cel mai bine la ora actuală, compania estimând vânzări de circa 13 milioane de exemplare în acest an”, a declarat Markus Baumann, responsabilul Diviziei fotbal din cadrul Adidas.