INFO OLIMPIC

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

INFO OLIMPIC

Sport 18 August 2008 / 00:00 433 accesări

Speranţe pentru Nicoleta Grasu

Atleţii “tricolori” ar putea aduce azi o nouă medalie la Beijing, speranţele îndreptîndu-se către Nicoleta Grasu, în proba de aruncarea discului. Sportiva de la CS Farul, în vîrstă de 36 de ani, va lua startul astăzi, în finala probei, avînd a doua performanţă în calificări. Tot astăzi vor intra în concurs alte două speranţe româneşti la o medalie. Noua senzaţie a atletismului românesc, Bianca Perie, va lupta pentru calificarea în finala probei de aruncarea ciocanului, în timp ce Marian Oprea are ca obiectiv cîştigarea biletelor pentru ultimul act al probei de triplusalt. În schimb, Angela Moroşanu va lua startul în semifinalele probei de 400 m garduri, după ce a reuşit ieri să treacă de preliminarii. Românca a ocupat locul 4 în a doua serie preliminară cu 56,07sec., cel mai bun rezultat personal din 2008, şi al 14-lea timp din preliminarii.

Heltne nu a prins finala la aruncarea greutăţii

Prezentă în premieră la Jocurile Olimpice, Anca Heltne a ratat, sîmbătă, accederea în finala probei de aruncarea greutăţii, după ce s-a clasat pe locul 12 în prima grupă de calificare. Sportiva de la CS Farul a reuşit, din prima încercare, o aruncare de 17,48 m. A doua aruncare a fost ratată, iar în cea de-a treia sportiva română a reuşit numai 17,40 m. În finală s-au calificat numai primele opt clasate în grupa în care a evoluat şi românca. Ultimul loc în finală l-a obţinut rusoaica Olga Ivanova, cu o performanţă de 18,46 m. În schimb, Cristina Casandra a încheiat pe locul cinci finala probei de 3.000 m obstacole, cursă în care rusoaica Gulnara Galkina-Samitova a corectat cu trei secunde recordul mondial. Podiumul a fost completat de Eunice Jepkorir (Kenya) si Tatiana Petrova (Rusia). Ocupanta a locului 7 la Campionatele Mondiale de la Helsinki (2005) şi pe locul 6 în alergarea similara de la Osaka (2007), Cristina Casandra a obţinut cel mai bun rezultat din ultimii patru ani, după ce în 2004 se impusese în Grand Prix-ul de la Doha.

Ghinion teribil pentru Potec

Ultima reprezentantă a României într-o finală de înot a fost Camelia Potec, care a terminat pe locul 4 la 800 m liber. Românca s-a aflat circa jumătate din cursă pe locul secund, aproape de Adlington, apoi a cedat pasul, fiind depăşită de italianca Alessia Filippi. Pe ultima lungime de bazin, Camelia a pierdut dramatic şi bronzul, în faţa danezei Lotte Friis, sosind a patra pentru numai 8 sutimi de secundă, după ce a înotat peste opt minute! În această probă, Rebecca Adlington a deborît cel mai vechi record mondial la înot, datînd de 19 ani! Adlington, campioană şi la 400 m liber, a fost cronometrată cu timpul de 8:14,10, depăşind-o pe americanca Janet Evans, 8:16,22 pe 20 august 1989.

Doar locul 5 pentru luptătoarea Ana Maria Pavăl

Românca Ana Maria Pavăl a pierdut, sîmbătă, meciul pentru medalia de bronz la categoria 55 kg, susţinut împotriva columbiancei Jackeline Renteria, în cadrul concursului feminin de lupte libere. Pavăl fusese iniţial eliminată în optimi de chinezoaica Li Xu, dar cum asiatica a acces în finală şi a luat argintul (campioană a devenit japoneza Saori Yoshida), românca a mers în recalificări. În turul secund, Pavăl a învins-o pe Olga Smirnova (Kazahstan), dar apoi a pierdut în faţa columbiencei. Tot sîmbătă, românca Estera Dobre a fost eliminată de Ingrid Medrano (El Salvador) în optimile categoriei 48 kg, la care s-a impus Carol Huynh (Canada). Marţi începe concursul olimpic masculin de lupte libere, cu trei români pe lista de start: Petru Toarcă (55 kg) va lupta marţi, Ştefan Gheorghiţă (74 kg) miercuri, iar Rareş Chintoan (120 kg) joi.

Tiristul Iulian Raicea a dezamăgit în proba de pistol viteză 25 m

Favoritul la o medalie, Iulian Raicea a ratat, sîmbătă, prezenţa în finala probei de pistol viteză 25 m din cadrul competiţiei de tir de la Beijing, după ce a ocupat locul al nouălea în calificări. Raicea a reuşit un total de 576 de puncte, la finalul celor două zile de calificări. În prima zi, românul a obţinut 287 p, iar în cea de-a doua 289 p. În finală s-au calificat numai primii şase clasaţi din cei 19 concurenţi care au luat startul în această probă. Ultimul care a prins finala a fost germanul Christian Reitz, cu 579 p. Nici Ioan Toman, decanul de vîrstă al delegaţiei României, nu a reuşit să obţină un rezultat valoros, încheind calificările probei de skeet pe locul 35, cu 108 p.



12