Infracțiunile cibernetice ar putea produce la nivel mondial pagube de 3 trilioane de dolari până în 2020, iar suma plătită anual de companii este de 400 de miliarde de dolari din cauza acestor fraude, a declarat Cristina Metea, legal and corporate affairs director în cadrul Microsoft, la o conferință de profil.
"71% dintre companii recunosc că au fost victime ale unei infracțiuni cibernetice. Aceste infracțiuni afectează la nivel mondial 556 de milioane de persoane, iar primele opt cele mai mari fraude de acest gen au afectat anul trecut 160 de milioane de baze de date", a arătat oficialul Microsoft.
Potrivit Cristinei Metea, fraudele cresc pe măsură ce rata de utilizare a internetului crește și ea, la fel și numărul de conexiuni mobile. În prezent, există peste 7 miliarde de conexiuni mobile la nivel mondial, mai multe decât populația planetei, a arătat ea.
Ea a subliniat că, din momentul în care a intrat într-un sistem, un malware (soft conceput pentru a afecta un computer) este depistat după mai bine de 140 de zile.
La finele lunii mai, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a anunțat că numărul de site-uri românești implicate în incidente de securitate cibernetică a depășit 17.000 în 2015, în creștere cu 58% față de 2014.