Întâlnire între cititorii și colaboratorii revistei „Ex Ponto”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Întâlnire între cititorii și colaboratorii revistei „Ex Ponto”

Cultură 28 Martie 2015 / 00:00 886 accesări

Cel mai recent număr al revistei de cultură cu apariție trimestrială „Ex Ponto. Text / Imagine / Metatext”, primul din acest an, se găsește în rafturile librăriei Cărturești, iar în curând el va putea fi achiziționat, la prețul de 10 lei, și de la Muzeul de Artă, care se va redeschide publicului pe 3 aprilie, de la ora 13.00.

               Publicația, ajunsă la cel de-al 46-lea număr, a fost prezentată, joi seară, la ceainăria Cărturești, în prezența unui public numeros, format în mare parte din colaboratori ai revistei, importanți oameni de cultură ai spațiului dobrogean - istorici, oameni de litere, plasticieni.

               „Nu ne propunem ca „Ex Ponto“ să fie o revistă comercială și să scoatem bani de pe urma ei, ci ne propunem să ne cunoaștem unii pe alții și să ne putem citi gândurile unii altora”, a spus directorul general al tipografiei Infcon și al editurii Ex Ponto, Leonard Vizireanu, în deschiderea evenimentului editorial.

               O REVISTĂ CULTURALĂ NU VA AVEA NICIODATĂ NUMĂRUL DE CITITORI PE CARE-L AU „THE ONE” ȘI „COSMOPOLITAN” „Care e rostul unei reviste literare?”, a fost întrebarea pe care a formulat-o președintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, conf. univ. dr. Angelo Mitchievici. „Dacă ne referim la numărul de cititori, o revistă culturală nu va avea niciodată numărul de cititori pe care-l au „The One” și „Cosmopolitan”. Nu are cum.  (...) O revistă literară reprezintă o formă particulară de memorie. În paginile ei se testează gustul publicului, se testează idei noi, care angajează polemici aprinse”, a mai spus dr. Angelo Mitchievici.

               „A scoate o revistă înseamnă să ai o arhitectură, o geometrie, să ai niște colaboratori puternici, inclusiv colaboratori tineri, care să scrie despre niște vârfuri ale literaturii și să recupereze, să semnaleze ceea ce se scrie astăzi. O revistă trebuie să fie după chipul și asemănarea celor o fac, după chipul și asemănarea locului în care apare”, a spus și redactorul-șef al revistei „Ex Ponto”, scriitorul și publicistul Ovidiu Dunăreanu.

               „Nu poți face o revistă la Constanța dacă nu cunoști misterul, spiritul și subtilitatea acestui spațiu. Nu poți face o revistă de cultură la Constanța dacă nu ții cont de tradiția revistei „Ovidiu” a lui Petru Vulcan, a revistei „Analele Dobrogei”, scoasă de I.N. Roman și Constantin Brătescu”, a mai spus Ovidiu Dunăreanu.



12