Interesul pentru Medicină, revitalizat... Cine e autorul?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu s-a mai întâmplat de ani buni!

Interesul pentru Medicină, revitalizat... Cine e autorul?

Eveniment 27 Iulie 2015 / 00:00 1136 accesări

Anunțatele măriri salariale din Sănătate, despre care se vorbește de câteva luni, sunt răspunzătoare de avalanșa de candidați la Medicină, cel puțin așa cred unii profesori. Ei sunt de părere că, mai mult ca sigur, absolvenții de liceu care au ales facultatea de Medicină trăiesc cu speranța că lefurile se vor apropia, încet-încet, de cele ale colegilor din alte țări. Sunt tot mai optimiști, ceea ce ar însemna că, pe viitor, va fi acoperit deficitul de medici. Toate facultățile și universitățile de Medicină din România au avut aproape un număr-record de candidați, spre deosebire de anii trecuți. Numărul de candidați înscriși, la această sesiune de admitere, a fost cu mult peste așteptările cadrelor didactice, decanilor sau rectorilor.

ÎNSCRIERI CU DUIUMUL La Constanța, la Universitatea ”Ovidius” (UOC), la specializarea Medicină Dentară, au fost cele mai multe înscrieri din ultimii ani, respectiv pe 44 locuri au concurat 400 de candidați, în vreme ce, la Medicină Generală, proporţia pe locuri fără taxă a fost de aproximativ 5-6 pe loc. Un lucru îmbucurător este că tinerii care au ales să concureze pe un loc la facultatea de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie au demonstrat că sunt cu adevărat pregătiți.

NOTE PESTE AȘTEPTĂRI Au crescut și notele obținute de candidați la probele scrise. Astfel, la specializarea Medicină, mediile de admitere la studii fară taxă s-au situat între 9,73 și 8,34, față de 9,46 - 6,13, în iulie 2014. La specializarea Medicină Dentară, mediile pentru locuri bugetate s-au situat între 9,55 și 8,72, față de 7,30 și 5,05 în iulie 2014. La specializarea Farmacie, mediile de admitere s-au situat în acest an între 9,73 și 7,28, față de 9,28 și 6,61 în anul precedent. Cu aceste medii obținute de tinerii absolvenți, Facultatea de Medicină a UOC se clasează în topul marilor facultăți și universități cu profil medical din țară, chiar dacă nu a avut înregistrate medii de admitere de 10. ”Ne-am clasat foarte bine, ceea ce ne bucură. Se anunță o generație bine pregătită”, a declarat, pentru ”Telegraf”, fostul decan al Facultății de Medicină Constanța, prof. univ. dr. Petru Bordei.  Imediat după ce au fost făcute cunoscute notele candidaților, și decanul conf. univ. dr. Dan Iliescu a declarat că notele sunt foarte bune, spre deosebire de anii trecuți, și speră ca tinerii să rămână la fel de conștiincioși și pe parcursul celor 6 ani de pregătire.

Taguri articol


12