Interzicerea fumatului în locurile publice reduce numărul infarctelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Interzicerea fumatului în locurile publice reduce numărul infarctelor

Monden 23 Septembrie 2009 / 00:00 336 accesări

Interzicerea fumatului în locurile publice poate reduce cu 36% numărul infarctelor, o dovadă în plus care vine în sprijinul ideii de a împiedica angajaţii să fumeze la locul de muncă. Cercetătorii americani din cadrul Universităţii din California - San Francisco recomandă extinderea interdicţiilor privind fumatul în locurile închise, pentru a preveni infarctele şi a îmbunătăţi starea sănătăţii populaţiei, în general. Studiul aduce noi dovezi în sprijinul ideii că fumatul pasiv provoacă infarct şi că introducerea interdicţiilor în locurile publice şi la locul de muncă este ceva ce se poate face pentru a proteja populaţia. Echipa specialistului a analizat date din alte 13 studii asupra efectelor interzicerii fumatului în locurile publice în SUA, Canada şi Europa.

Specialiştii au spus că numărul infarctelor a scăzut imediat după aplicarea interdicţiilor, cu 17% în primul an şi cu 36% după trei ani. Studiile precedente nu au fost foarte clare în privinţa acestui subiect, dar analiza lor a indicat faptul că interzicerea fumatului în locurile publice are efect semnificativ asupra sănătăţii publice. Noul studiu sugerează că interzicerea fumatului în locurile publice poate reduce semnificativ şi costurile îngrijirilor medicale.

Potrivit centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA, expunerea pe termen lung a nefumătorilor la fumul de ţigară poate creşte numărul cazurilor de maladii cardiace în rîndul acestora, de la 25% la 30%. Fumatul pasiv ucide anual, numai în SUA, circa 46.000 de persoane bolnave de maladii cardiace. Fumatul mai poate provoca apariţia mai multor tipuri de cancer, accidente vasculare, emfizem şi maladie pulmonară obstructivă.



12