Intrare liberă la Delfinariu, de Ziua Dobrogei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Conferințe și dezbateri educative

Intrare liberă la Delfinariu, de Ziua Dobrogei

Divertisment 09 Noiembrie 2016 / 11:28 4568 accesări

De Ziua Dobrogei, vizitatorii Delfinariului vor învăța despre istoria de 55 de milioane de ani a mamiferelor marine

De Ziua Dobrogei, vizitatorii Delfinariului vor învăța despre istoria de 55 de milioane de ani a mamiferelor marine

Cei care trec pragul Microrezervației de Ziua Dobrogei au posibilitatea să învețe despre tradițiile dobrogene care implică și animale

Cei care trec pragul Microrezervației de Ziua Dobrogei au posibilitatea să învețe despre tradițiile dobrogene care implică și animale

Ziua Dobrogei nu celebrează numai tradițiile, cultura și istoria regiunii, ci și natura. Speciile deosebite de plante și animale specifice zonei au stârnit mereu interesul oamenilor de știință și nu numai. Iar aceste elemente care fac din Dobrogea o zonă specială și deosebit de frumoasă nu puteau fi sărbătorite cum se cuvine decât la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, unde, în 14 noiembrie, toți vizitatorii au intrare liberă și sunt programate mai multe dezbateri și conferințe educative.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN), Adrian Bîlbă, a anunțat, pe pagina de Facebook „Delfinariu Constanța”, că luni, 14 noiembrie, când se sărbătorește Ziua Dobrogei, intrarea va fi gratuită la Delfinariu, Planetariu, Microrezervație și Expoziția de Păsări Exotice. „Este o zi specială, în care sunt multe de sărbătorit și reprezintă un bun prilej de a participa la acțiuni educative. Vom avea numeroase evenimente la Microrezervație, în care vom prezenta o parte dintre activitățile noastre. Și la Delfinariu am pregătit reprezentații speciale, în timpul cărora le vom prezenta vizitatorilor istoria mamiferelor marine, de 55 de milioane de ani”, a declarat Bîlbă.

DEZBATERI ȘI CONFERINȚE EDUCATIVE

Potrivit site-ului Consiliului Județean Constanța (CJC), www.cjc.ro, de Ziua Dobrogei este programată o suită de conferințe și dezbateri despre speciile de plante și animale care trăiesc în Dobrogea și nu numai. Prima conferință programată este un workshop privitor la reabilitarea obiectivului turistic „Moara de vânt din Jurilovca - Tulcea”, coordonat de directorul științific al CMSN, Nicolae Papadopol. De Ziua Dobrogei mai este programată o dezbatere la care va participa un colectiv al Facultății de Biologie de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, catedra de botanică. Conferința are ca temă inițierea proiectului de amenajare a unei păduri dobrogene, inclus pe lista de investiții a CMSN și coordonat de directorul general Adrian Bîlbă. „Păsările care iernează la noi” este o altă conferință ce va avea loc de Ziua Dobrogei. Manifestarea se va desfășura la Microrezervație, fiind coordonată de muzeograful Veronica Antone.

ISTORIA MAMIFERELOR MARINE

La Delfinariu, vedetele Ni-Ni și Chan-Chan, alături de antrenorii lor, au pregătit o reprezentație specială, în timpul căreia directorul Adrian Bîlbă va ține o prelegere cu tema „Evoluția ca realitate înțeleasă în zilele noastre”. Totodată, șeful secției Delfinariu din cadrul CMSN, Angelica Curlișcă, va susține o conferință despre „Foca din Marea Baltică”, în cadrul căreia vor fi prezentați noii locatari ai obiectivului, ce vor fi aduși în scurt timp. Suita dezbaterilor educative dedicate Zilei Dobrogei va fi încheiată cu un eveniment despre „Tradiții dobrogene cu animale”, în cadrul căruia șeful secției Microrezervație, Nicoleta Ursu, va prezenta o scurtă istorie a celor mai vechi datini din regiune.

Citește și:

Ziua Dobrogei, celebrată pentru a doua oară ca sărbătoare națională



12