Învață să pregătești cartofi crocanți în crustă de mălai!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rețetă de post

Învață să pregătești cartofi crocanți în crustă de mălai!

Culinar 20 Martie 2016 / 17:56 4677 accesări

Probabil, cartofii prăjiți sunt preferații multor români și nu numai, însă cei care sunt atenți la alimentele pe care le consumă încearcă să-i mănânce cât mai puțin sau i-au scos cu totul din alimentație. Pentru aceștia prezentăm astăzi o rețetă de cartofi crocanți, aurii și foarte aromați, însă pregătiți la cuptor, în crustă de mălai. Ca să-i pregătiți aveți nevoie de 6 cartofi de dimensiuni potrivite, o cană de mălai, rozmarin, sare, piper, ulei de măsline și o căpățână de usturoi. Pentru a-i pregăti, cartofii se curăță de coajă și se taie în cubulețe sau felii, țărănește, apoi se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă pe foc cam 10 - 15 minute, pentru a se pătrunde puțin, apoi se scurg și se trec printr-un jet de apă rece. Separat se încinge uleiul de măsline, se adaugă usturoiul feliat și rozmarinul și se lasă pe foc un minut, să se pătrundă aromele. Cartofii se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, peste ei se adaugă uleiul cu rozmarin și usturoi și mălai suficient să îi acopere pe toate fețele. Cartofii se amestecă bine, apoi se așază în tavă, de preferat, mai răsfirați, pentru a deveni crocanți și aurii pe toate fețele. Tava se bagă în cuptorul încins pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Cartofii se pot amesteca din când în când cu grijă, pentru a se rumeni uniform pe toate părțile. Se pot servi alături de o friptură, dar pot deveni cu succes o masă consistentă în zilele de post, alături de un sos de usturoi.



12