Învață să pregătești plăcintă americană cu cireșe!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Învață să pregătești plăcintă americană cu cireșe!

Culinar 26 Mai 2016 / 17:15 2114 accesări

Este sezonul cireșelor și, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase consumate proaspete, din aceste fructe puteți pregăti și numeroase deserturi. Vă prezentăm o rețetă de plăcintă americană cu cireșe foarte gustoasă și ușor de pregătit. Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de 200 de grame de făină cernută, 130 de grame de zahăr, 600 de grame de cireșe, 5 - 7 linguri de apă rece, 1 linguriță de sare, 150 de grame de unt și o jumătate de linguriță de scorțișoară și alte 25 de grame de făină. Ca să pregătești aluatul plăcintei, vei amesteca cele 200 de grame de făină cu sarea și untul rece până când untul se fărâmițează și se formează grăuncioare mărunte. Se adaugă apa rece și se amestecă până când aluatul de plăcintă se omogenizează și se poate forma o minge din el. Acoperă-l cu o folie de plastic, aplatizează-l și ține-l la frigider timp de 20 de minute. Între timp amestecă cireșele (fără sâmburi) cu zahărul, 25 g de făină și scorțisoara. Scoate aluatul din frigider, rulează-l într-o foaie cu câțiva centimetri mai mare decât diametrul unei tăvi de tartă (aproximativ 22 cm) și taie o fâșie din el, astfel încât să îți ajungă să o pui pe marginea tăvii. Unge-o cu puțin lapte și pune deasupra foaia rotundă de aluat. Laptele va face ca marginile aluatului să se lipească mai bine între ele. Pune cireșele în tavă, apoi poți face un grilaj de aluat deasupra. Aluatul se unge cu lapte și se presară zahăr din belșug. Coace plăcinta la foc mare timp de 25 de minute, apoi dă focul mai mic și mai las-o la cuptor timp de 25 de minute.



12