Tiramisu este un desert foarte popular, extrem de gustos și fin și care poate să vă îndulcească zilele. De origine italiană, tiramisu este un desert ușor de pregătit. Pentru a face acasă această rețetă, aveți nevoie de 500 de grame de brânză mascarpone, 400 de grame de pișcoturi, 4 gălbenușuri de ou, 150 de grame de zahăr, 250 de grame de cafea făcută la filtru, tare, opțional 15 ml de lichior amaretto, care se pune în cafea pentru un plus de aromă, o picătură de esență de migdale și cacao pudră pentru decorat. Cele 4 gălbenușuri se pun într-un castron peste care se adaugă treptat zahărul, în timp ce se bat cu mixerul, până se formează o cremă consistentă, iar zahărul este topit. Peste crema de ou se adaugă esența de migdale și brânza mascarpone și se bate până când crema este bine omogenizată, apoi se pune în frigider. Pentru blat, cafeaua răcită se pune într-o farfurie adâncă. Pișcoturile se trec prin cafea, doar pe o parte, pentru 2 secunde, fără a le scufunda în totalitate, și se pun în tavă cu fața uscată în sus. Se acoperă fundul tăvii cu pișcoturi, apoi se adaugă 3 sferturi din cantitatea de cremă, apoi se mai pune încă un strat de pișcoturi înmuiate în cafea și restul de cremă. La final, prăjitura se pudrează din abundență cu cacao și se bagă la frigider pentru cel puțin 2 - 3 ore.