Învățământul dual, o soluție destinată antreprenorilor în ce privește forța de muncă calificată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Învățământul dual, o soluție destinată antreprenorilor în ce privește forța de muncă calificată

Economie, Educație 12 Septembrie 2019 / 13:25 2843 accesări

Săptămâna viitoare, pe 17 septembrie, va avea loc cea de-a doua Conferință dedicată Învățămantului Profesional Dual,începând cu ora 14:00, laTomis HUB Biblioteca Colorată,Tomis Mall, Constanța și dedicată antreprenorilor care resimt acut lipsa forței de muncă calificate. Ca și la ediția precedentă, Conferința este organizată de Ciprian Lepădatu, în calitate de Vicepreședinte al Comitetului Județean al Părinților Constanța.

Cum poate fi Învățământul Dual o soluție pentru lipsa acută a forței de muncă calificată?

Antreprenorii își justifică mai mereu fluctuațiile de personal calificat prin faptul că piața muncii s-a schimbat. Se lovesc continuu de lipsa soluțiilor pe termen mediu și lung, acest fapt demoralizându-i, în cele din urmă. Ca atare, prin prisma faptului că reprezint Comitetul Județean al Părinților Constanța, am găsit oportun să le prezint antreprenorilor modelul Învățământului Profesional Dual ca parte a soluției pentru identificarea și menținerea muncitorilor calificați.

La cea de a II-a Conferință Regională vor fi prezenți unii dintre cei mai implicați profesioniști cu experiență practică în dezvoltarea Școlii Profesionale în Sistem Dual din România.

Pentru a înțelege mai bine fenomenul, nu trebuie făcută confuzia între Învățământul Dual cu Profesionalul Clasic, avantajele Dualului fiind de partea antreprenorului, al angajatorului. Despre această diferență și despre avantajele companiilor vom vorbi la Conferință. Va fi un eveniment colaborativ, fiecare participant plecând cu opțiuni concrete ce pot fi implementate fără artificii în procesul de recrutare și păstrare a forței de muncă calificate.

Cine sunt invitații celei de a II-a Conferințe?

- Dorin Șaramet, este cel care, prin Asociația DWK „Fit for Future“, a pus bazele ȘcoliiProfesionale Germane Kronstadt Brașov (SPGK), un exemplu de success în implementarea acestei soluții.

- Dorin Culic, proprietar RECMOTOR PPD, Bihor, cel care, cu ajutorul Asociației Firmelor Bihorene, implementează Învățământul Profesional Dual în cadrul service-urilor auto din Oradea.

- Cornel Bertea Hanganu, proprietar ASCEDO Internaţional, cel care a fundamentat şi construit cadrul legal pentru dezvoltarea Şcolii Profesionale în Sistem Dual în România la nivel guvernamental şi care, prin conceptual Şcoala fără Şomeri, a ajutat la dezvoltarea a peste 200 de clase de Dual.

- Magda Bei, proprietar GRAPHTEC, Constanța, cea care a înțeles de la prima Conferință organizată de ce trebuie să implementeze sistemul Învățământului Profesional Dual în compania ei.

Cum se pot face înscrierile?

Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile și se face pe baza completării formularului de participare pe care îl veți regăsi pe pagina de Facebook. Informații suplimentare vă pot oferifie telefonic, la numărul 0723449460, fie prin adresa de e-mail: lciprian@gmail.com

Te aștept, alături de invitații mei, de antreprenori, directori și de specialiști în domeniul resurselor umane la o discuție care va contura situația reală, specifică organizației tale, și care te va ajuta la crearea unei viziuni clare pentru atragerea și menținerea forței de muncă calificate în viitor.



Ştiri recomandate

12