Investiţii masive în tehnologii verzi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Investiţii masive în tehnologii verzi

Monden 07 Aprilie 2010 / 00:00 506 accesări

Piaţă emergentă. Compania daneză Vestas, cel mai mare producător de turbine eoliene din lume, a câştigat, în faţa competitorilor chinezi, o comandă de eoliene chiar de la un client din China. Turbine eoliene cu o capacitate de 50 megawaţi au fost comandate de la Vestas, de un client anonim din China, pentru faza a doua a unui proiect eolian din provincia Heilongjiang. Livrarea turbinelor va fi efectuată spre sfârşitul anului. Reprezentantul Vestas a adăugat că, la cererea clientului, nu pot fi dezvăluite mai multe detalii despre proprietarul proiectului. Până la sfârşitul anului 2009, Vestas a acumulat o capacitate de energie eoliană instalată de peste 2.000 megawaţi în China, ceea ce face ca această companie să fie unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa energiei eoliene din China. Compania Vestas din Danemarca a construit recent, în China, cel mai mare complex din lume de fabricat turbine eoliene şi a transferat tehnologia necesară producerii de generatoare şi instalaţii electrice de ultimă generaţie. China a devenit, în 2009, cel mai mare producător de turbine eoliene din lume, devansând state precum Danemarca, Germania, Spania sau SUA, iar pentru 2010 sunt şanse mari ca dezvoltarea pe acest segment să continue.

Energie eoliană. Peste un miliard de dolari vor fi investiţi în energia curată din Peru, în urma semnării a 26 de contracte de demarare a mai multor proiecte ecologice ce se vor întinde pe parcursul a 20 de ani. Împreună, proiectele vor genera 9% din cererea actuală de energie a ţării. Contractele, semnate cu companii naţionale şi străine, includ un total de 412 megawaţi de energie verde produsă de turbine eoliene, panouri solare, baraje şi biomasă. Printre companiile implicate în aceste proiecte se numără firmele spaniole T-Solar şi Solarpack, ce vor construi împreună un proiect solar de 80 de megawaţi. Toate contractele prevăd ca generatorii de energie să vândă producţia principalelor companii distribuitoare din Peru. Înţelegerile includ 162 megawaţi de hidroenergie, 142 de megawaţi de energie eoliană, 80 de megawaţi de energie solară şi 27 megawaţi de energie din biomasă. Toate proiectele trebuie să fie operaţionale în 2012.

Energie solară. Şi cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, a avut parte de o schimbare eco. Marele turn, care măsoară 828 de metri, a fost dotat recent cu panouri solare ce vor produce electricitate şi vor ajuta la reducerea costurilor la energie ale clădirii. Panourile solare de pe Burj Khalifa vor încălzi 140.000 de litri de apă în fiecare zi. Acest sistem va aduce economii la energie de 3.200 kilowaţi pe zi şi 690 megawaţi oră pe an. 378 de panouri solare au fost instalate pe acoperişul clădirii cu 160 de etaje, ocupând fiecare o suprafaţă de 2,7 metri pătraţi şi încălzind apa în doar şapte ore. Turnul Burj Khalifa din Dubai poate fi observat de la 95 de kilometri distanţă, are 54 de lifturi şi 700 de apartamente luxoase, private, un hotel cu 160 de camere, cinci restaurante, piscine şi spa-uri.

Taguri articol


12