Magistrații Tribunalului Ilfov au hotărât miercuri ca fostul impresar Ioan Becali, condamnat în "Dosarul Transferurilor", să fie eliberat condiționat. Decizia instanței este definitivă și vine după ce în prealabil Judecătoria Sectorului 4 îi respinsese lui Ioan Becali cererea. El a făcut contestație și a avut miercuri câștig de cauză. Cu toate că pedeapsa primită în 2014 era de șase ani și patru luni de detenție, Ioan Becali a stat în spatele gratiilor doar doi ani și șase luni. Ioan Becali a fost pus în libertate miercuri de la Secția Exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă. De-a lungul timpului, acesta a formulat numeroase solicitări pentru a fi lăsat să iasă mai devreme din închisoare, motivând, printre altele, că suferă de probleme de sănătate și că a avut un comportament bun în perioada petrecută după gratii. Singurii condamnați din "Dosarul Transferurilor" care se află încă în detenție sunt acum Victor Becali și Cristian Borcea. Problemele cu legea ale lui Ioan Becali continuă, însă. Acesta s-ar putea întoarce în închisoare dacă va fi găsit vinovat în dosarul în care este acuzat că ar fi mituit o judecătoare pentru a scăpa de pușcărie.
În primăvara anului 2014, Ioan Becali a fost condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel București la șase ani și patru luni de închisoare în "Dosarul Transferurilor". În aceeași speță, Mihai Stoica a primit trei ani şi şase luni de detenție, Cristian Borcea - şase ani şi patru luni, Victor Becali - patru ani și opt luni, Jean Pădureanu - trei ani și patru luni, Gheorghe Popescu - trei ani, o lună și zece zile, Gigi Nețoiu - trei ani și patru luni și George Copos - trei ani și opt luni.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, pe 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. În rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.