Ion Caramitru, un nou mandat de director la TNB

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ion Caramitru, un nou mandat de director la TNB

22 Iulie 2016 / 18:27 672 accesări

Actorul Ion Caramitru a obţinut un nou mandat la conducerea Teatrului Naţional Bucureşti, iar potrivit unui anunţ al Ministerului Culturii proiectul de management al instituţiei bucureştene pentru următorii cinci ani a obţinut în urma concursului nota 9,95.

Potrivit unui ordin al Ministerului Culturii s-a aprobat "Caietul de obiective elaborat în vederea organizării și desfășurării analizei noului proiect de management al domnului Ion-Horia-Leonida Caramitru, manager al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București", care a obținut în urma evaluării finale nota 9,95.

Gândit și redactat în strictă conformitate cu cerințele caietului de obiective aprobat de autoritate, proiectul asumă o experiență de 10 ani ca manager al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București și propune o nouă abordare, corespunzătoare unei noi etape a activității teatrului, se precizează în proiectul de management publicat pe site-ul oficial al TNB.

În proiectul de management se insistă pe vocaţia culturală polivalentă a instituţiei bucureştene şi pe metodele prin care cei de la conducere îşi propun să menţină nivelul artistic înalt cu care publicul este obişnuit. Printre proiecte se numără organizarea unei licitaţii pentru amenajarea unor cafenele, a unei săli de expoziţii şi a unei librării în incinta noii clădiri TNB, dar şi iniţierea unui festival al teatrelor naţionale şi o asociaţie a acestor instituţii. Totodată, în proiect se precizează că estimarea fondurilor alocate de Ministerul Culturii către TNB nu sunt suficiente.

"Pentru perspectivele de dezvoltare a activității Teatrului Național – care necesită o sporire, treptată, a personalului artistic și tehnico – administrativ, de la 500 la 850 - până în 2021, precum și creșterea subvenției alocate, proporțional cu realizarea sarcinilor prevăzute în Caietul de obiective elaborat de autoritate, nu este dătătoare de speranță estimarea fondurilor ce urmează să fie alocate, pe surse și titluri de cheltuieli, de către Ministerul Culturii, în perioada 2016 – 2019.", se arată în proiectul de management.

"Dată fiind importanța și amploarea activității Teatrului Național, a publicului, din ce în ce mai numeros, care îl frecventează, evoluția activității noastre depinde – într-o proporție mult mai mare decât în cazul altor instituții publice de cultură și, mai cu seamă, altor instituții de spectacol – de evoluțiile politice, socio-economice și normativ - administrative de la nivel național, precum și de la nivelul Municipiului București. În egală măsură, realizarea vocației culturale polivalente a teatrului și concretizarea obiectivelor pe care ni le propunem prin prezentul Proiect de management depind, într-o măsură determinată, de sprijinul Ministerului Culturii prin inițierea și susținerea unui nou cadru normativ de organizare și funcționare, alocarea resurselor financiare și asigurarea celor umane necesare desfășurării activității noastre dedicate împlinirii vocației culturale polivalente a Teatrului Național.", se mai arată în proiectul de management.

Taguri articol


12