Actorul Ion Lucian a fost externat, luni, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a stat aproape o săptămână, după un puseu de tensiune făcut pe scena Teatrului Naţional, în timp ce juca într-un spectacol.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, medicul Bogdan Opriţa, a declarat, ieri, că actorul Ion Lucian a fost externat în urmă cu o zi. Medicul a precizat că actorul trebuie să urmeze tratamentul administrat, la externare acesta fiind stabilizat.
Ion Lucian a făcut un puseu de tensiune în 6 ianuarie, pe scena Teatrului Naţional, în timp ce juca în spectacolul „Comedie Roşie” şi a fost internat de urgenţă la Spitalul Floreasca. Potrivit apropiaţilor, artistul are diabet şi o afecţiune cardiacă mai veche, în urmă cu doi ani el suferind un infarct.
Piesa „Comedie Roşie” este una grea, pe care actorul a reluat-o după opt luni şi pentru care a repetat mult în ultimul timp. Ion Lucian a declarat, săptămâna trecută, că, în ultimul timp, a avut o activitate intensă, cu o noapte de insomnie şi două spectacole. „La al doilea am capotat\", a spus actorul. Acesta a ieşit de pe scenă la jumătatea spectacolului, pentru că simţea că nu mai are aer şi nu mai poate respira. Totuşi, a revenit în scenă şi şi-a cerut scuze spectatorilor. Aceştia l-au aplaudat, iar maestrul a fost luat cu o ambulanţa SMURD şi transportat la Spitalul „Floreasca”, unde a fost internat iniţial la Secţia Terapie Intensivă, apoi mutat într-un salon.
Actorul declara că cel târziu luni îşi va relua activitatea, iar spectacolul „Comedie Roşie”, în care trebuie să stea pe scenă timp de două ore fără pauză, a fost reprogramat pentru ziua de 31 ianuarie.
Lucian, în vârstă de 85 de ani, a jucat, de-a lungul carierei sale, în spectacole clasice precum „Titanic Vals” şi „Mofturi”, dar şi în piese de Eugen Ionescu şi a realizat o piesă proprie dedicată copiilor, „Cocoşelul neascultător” - montate la teatre din Paris, Caen, Rennes (Franţa), Montreal (Canada), Bruxelles (Belgia). În 2007, maestrul Ion Lucian a colaborat şi cu Teatrul de Stat Constanţa, pentru care a montat o comedie de excepţie, „Scaiul”, de Georges Feydeau.