Fostul consilier pe probleme juridice al Guvernului britanic, Peter Goldsmith, a declarat în faţa membrilor comisiei de anchetă privind intervenţia în Irak că regimul Saddam Hussein nu a reprezentat un pericol iminent pentru securitatea ţării. Fostul procuror general a primit informaţii din partea serviciilor secrete potrivit cărora Irakul dispunea de arme chimice şi biologice, dar fostul dictator Saddam Hussein nu ar fi făcut uz de acestea în primă instanţă. Acesta a fost audiat în legătură cu sfaturile pe care i le-a dat lui fostului premier Tony Blair privind legalitatea războiului din Irak. Lordul Goldsmith le-a precizat anchetatorilor că nu a participat la şedinţele de Guvern şi la discuţiile purtate pe această temă în prima jumătate a lui 2002. Acesta i-ar fi scris din proprie iniţiativă premierului din acea perioadă, Tony Blair, pentru a-l înştiinţa că Marea Britanie şi SUA ar trebui să consulte ONU înainte de invadare. Lordul Goldsmith a afirmat că războiul ar fi putut fi justificat dacă ONU ar fi aprobat încă o rezoluţie potrivit căreia Irakul a încălcat considerabil prevederile sale. Peter Goldsmith a mai afirmat că şi-a schimbat opinia cu o lună înaintea intervenţiei militare din 2003, considerând-o legală, după discuţiile avute cu oficiali americani. Întrebat cu privire la oportunitatea de a discuta cu cealaltă tabără în cadrul dezbaterii de la ONU, adică Franţa, care se opunea unei intervenţii militare fără mandat explicit, la fel ca şi Rusia şi China, lordul Goldsmith a răspuns: „Pur şi simplu, nu puteam face acest lucr. SUA şi Franţa se aflau în mod clar într-un impas diplomatic”.
Vineri îi va veni rândul şi fostului premier britanic, Tony Blair, să depună mărturie în faţa comisiei de anchetă. Potrivit mai multor martori, printre care fostul ambasador britanic la Washington Christopher Meyer, Tony Blair i-ar fi promis preşedintelui Bush sprijinul său militar chiar din aprilie 2002, în timpul unei întâlniri la ferma sa din Crawford, în Texas. Şi actualul premier, Gordon Brown, ministru al Finanţelor în momentul războiului, va fi audiat fiind acuzat că a refuzat Ministerului Apărării finanţări strategice. Îi va veni rândul însă spre sfârşitul lunii februarie sau începutul lunii martie.
Războiul din Irak nu a avut rezultatele scontate. Îndepărtarea regimului Hussein încă nu îşi face simţite adevăratele avantaje. Violenţele dintre şiiţi şi suniţi au provocat mari vărsări de sânge atât în rândul populaţiei civile, cu şi a soldaţilor străini. În mod regulat se înregistrează atentate pe teritoriul ţării. Cel mai recent, filiala irakiană a reţelei teroriste al-Qaida a revendicat atentatele sinucigaşe cu bombă împotriva a trei hoteluri din Bagdad comise luni şi soldate cu 36 de morţi şi 70 de răniţi, a anunţat miercuri Centrul de supraveghere a site-urilor islamiste. Hotelurile Palestina şi Hamra au găzduit presa străină de la Bagdad înainte şi în timpul războiului din 2003. Cele trei clădiri sunt în prezent frecventate de câţiva ziarişti, de oameni de afaceri irakieni sau străini şi găzduiesc forumuri economice. Un alt eveniment în istoria Irakului eliberat a fost şi înmormântarea lui Ali Chimicul, spânzurat luni la Bagdad. Acesta a fost înmormântat la Auja, în apropierea mormântului vărului său, Saddam Hussein.