Iranul a produs 50 de kilograme de uraniu îmbogăţit 20%, a declarat ambasadorul Teheranului la AIEA, Ali Asghar Soltanieh. Acesta a afirmat că ţara sa are nevoie să îmbogăţească până la 120 de kilograme de uraniu pentru reactorul de cercetare de la Teheran. În noiembrie 2009, Iranul şi-a anunţat intenţia de a construi 10 centre de îmbogăţire a uraniului pe teritoriul său. Mai multe ţări occidentale, în frunte cu SUA, suspectează Iranul că încearcă să obţină arma atomică, sub acoperirea unui program nuclear civil. În iunie 2010, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat a patra rezoluţie însoţită de sancţiuni vizând Iranul. Aceasta impune restricţii asupra furnizării de arme convenţionale, printre care rachete, tancuri, elicoptere de asalt, avioane de luptă şi nave de război.
Iranul a testat cu succes două rachete de interceptare, a declarat un comandant al armatei iraniene. Rachetele Mersad şi Shahin, proiectate de Ministerul iranian al Apărării, au fost integrate deja în sistemul de apărare antiaeriană al ţării, a declarat generalul Farzad Esmaili. El a precizat că rachetele Mersad pot intercepta ţinte aflate la altitudine joasă şi la până 150 de kilometri depărtare. Generalul nu a precizat caracteristicile Shahin. În februarie, comandantul corpului de elită al armatei iraniene, Gardienii Revoluţiei, a declarat că republica islamică a început producţia în masă de sisteme de apărare antirachetă, dotate cu interceptori ce pot atinge de trei ori viteza sunetului. La mijlocul lunii aprilie, Iranul a testat o nouă rachetă, Said 2, în oraşul Arak din centrul ţării.
Mii de scutieri şi membri ai miliţiei islamice (basij) au fost mobilizaţi, duminică după-amiază, în centrul Teheranului, împiedicând orice manifestaţie a opoziţiei, cu ocazia împlinirii a doi ani de la realegerea contestată a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad. Pe site-urile opoziţiei şi pe Facebook au fost lansate apeluri la un marş în tăcere pe trotuarele bulevardului Vali Asr, duminică după-amiază, pentru a marca doi ani de la realegerea lui Ahmadinejad, la 12 iunie 2009. Grupuri mici de persoane s-au aflat pe bulevardul Vali Asr şi în piaţa Vanak, vizibil la apelul site-urilor de opoziţie, fără a putea să se reunească însă şi nici să scandeze sloganuri. Prezenţa foarte puternică a forţelor de poliţie şi a agenţilor în civil a descurajat cetăţenii. În grupuri de doi sau trei, unii se plimbau înainte şi înapoi pe trotuarele bulevardului, în mijlocul poliţiştilor şi agenţilor în civil. Scutierii circulau în grupuri de 20 sau 30 pe motociclete, dotaţi cu arme de paintball şi bastoane, potrivit martorilor. Alţi agenţi în civil circulau, de asemenea, tot pe motocicletă.