„Isteria clovnilor înfricoşători“ sperie de moarte SUA, Europa şi Australia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce spune Stephen King

„Isteria clovnilor înfricoşători“ sperie de moarte SUA, Europa şi Australia

Lifestyle 11 Octombrie 2016 / 15:30 1437 accesări

De la celebrul roman „It” al lui Stephen King încoace, clovnii nu au mai speriat pe nimeni până în ultimele luni, când au devenit un adevărat fenomen înfricoşător. Acest fenomen, care a speriat în ultimele luni locuitorii din Statele Unite, ia amploare și se răspândește și în alte țări, precum Marea Britanie, Australia și Canada. Ca urmare, autoritățile avertizează că nu vor fi tolerate astfel de comportamente, efectuând chiar rețineri, iar clovnii profesioniști se tem pentru viața lor și anunță un protest. ''Moda'' persoanelor deghizate în clovni pentru a speria în special copii și adolescenți a debutat în luna august, în Statele Unite, unde au fost raportate mai multe situații de astfel de persoane costumate care încercau să ademenească minori în păduri, în statul South Carolina. De atunci, au fost înregistrate numeroase cazuri de clovni sau de grupuri de persoane deghizate astfel, care au speriat și chiar i-au pus pe fugă pe unii locuitori din diverse state americane, din Alabama până în Wisconsin, după cum arată Time.com.

Multe dintre situațiile raportate erau simple glume, însă autoritățile au anunțat că nu tolerează astfel de manifestări și au efectuat rețineri - în Alabama, cel puțin șapte persoane au fost acuzate de amenințări teroriste aflate în conexiune cu ''activitate legată de clovni'', după cum a declarat șeful poliției din Rainbow City, Jonathon Horton. În Statele Unite, ''isteria clovnilor'', cum a fost denumită, a ajuns chiar și până la Casa Albă. Secretarul de presă Josh Earnest a declarat că ''evident aceasta este o situație pe care forțele de ordine o iau în serios''.

CANADA

În Canada, mai multe secții de poliție din regiuni precum Gatineau, Quebec, Halifax, Nova Scotia, Cape Breton, Bowmanville, Ontario, Toronto și Ottawa au înregistrat sesizări privind apariții înfricoșătoare ale unor persoane deghizate în clovni.

MAREA BRITANIE

Și în Marea Britanie au fost consemnate, în ultima perioadă, apariții de persoane costumate în clovni care îi sperie atât pe copii, cât și pe adulți. Primul astfel de caz ar fi avut loc la 4 octombrie și de atunci puține zone din țară au scăpat neatinse de acest fenomen, informează „Daily Mail“. Unul dintre cazuri a fost cel al unei femei care a intrat în travaliu înainte de termen după ce un clovn a sărit pe ea în Leicester. Un alt caz, considerat cel mai grav, s-a petrecut în County Durham, unde un bărbat costumat în clovn a amenințat cu un cuțit patru copii care se întorceau de la școală. Autoritățile britanice încurajează populația să raporteze astfel de situații, însă și-au manifestat tototdată îngrijorarea că acest lucru va aglomera munca operatorilor de la serviciile de urgență. Forțele de ordine din Țara Galilor au înregistrat într-un singur weekend 30 de sesizări legate de apariția înfricoșătoare a persoanelor costumate în clovni, potrivit „Daily Mail“.

AUSTRALIA În Australia, mai multe astfel de apariții au fost semnalate la sfârșitul săptămânii trecute, în statul Western Australia, informează Xinhua News. Un bărbat costumat în clovn a pus pe fugă, sâmbătă noaptea, un grup de adolescente până ce a fost dus la un post de poliție din West Australia. Bărbatul în vârstă de 19 ani se pare că ar fi speriat fetele în apropierea unui centru comercial din Northam, nord-estul Perth, și le-a fugărit circa 700 de metri înainte de a fi prins. Acesta a fost acuzat de comportament nepotrivit și de posesiune de costum în scopul deghizării, lucru considerat ilegal dacă acesta este utilizat pentru a ascunde identitatea în scopul comiterii unui delict. Într-un alt incident petrecut în Perth, o femeie a raportat o altercație, duminică noaptea, cu un bărbat costumat în clovn, în zona Tonkin Highway din Champion Lakes. Atacatorul a fugit și nu a putut fi prins în ciuda faptului că a fost căutat atât pe calea aerului, cât și cu câini polițiști.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Western Australia a declarat că duminică au fost raportate și alte incidente în care ar fi fost implicați clovni, însă polițiștii nu au putut verifica informațiile odată ajunși la fața locului. ''Nu este ilegală costumarea în clovn, însă, dacă o persoană care face acest lucru este implicată într-o activitate criminală, antisocială sau amenințătoare față de alți oameni, poliția va investiga cazul'', a ținut să precizeze acesta. Pe fondul răspândirii acestui fenomen în Australia, poliția a emis avertismente în statele Victoria și South Australia. Există și pagini de Facebook dedicate acestui fenomen din Western Australia, pe care se menționează că au fost observați clovni cu drujbe, ciocane, macete și alte arme, însă poliția nu a confirmat astfel de incidente, mai arată sursa citată. Reprezentanții poliției din Victoria au declarat pentru CNN că ''niciun comportament intimidant și amenințător, dar și anti-social nu va fi tolerat''.

ŞI REVERSUL MEDALIEI

''Isteria clovnilor'' a condus la apariția unui alt fenomen: vânătorii de clovni. Sute de studenți din Pennsylvania au mărșăluit, la începutul acestei luni, pe străzile din campusul Universității Pennsylvania pentru o ''vânătoare în masă'' de clovni. Haosul provocat de aceste tendințe își pune amprenta asupra comunității clovnilor profesioniști, iar comunitatea clovnilor din Tucson, Arizona, a anunțat că va organiza, la 15 octombrie, un protest intitulat „Clown Lives Matter“, ca reacție la fenomenul care terorizează comunitățile, potrivit Fox News. ''Mă tem pentru viața mea'', a declarat Jordan Jones, care lucrează în acest domeniu, potrivit Time.com. ''Oamenii se uită la mine ca și cum aș fi un clovn care încearcă să le facă rău'', a mai spus acesta adăugând că se simte amenințat de ''vânătoarea de clovni''.

CE SPUNE STEPHEN KING

Unul dintre cei considerați de unele voci responsabil de fenomenul clovnilor înfricoșători, scriitorul bestseller de romane de groază Stephen King, a declarat că această isterie este bine să înceteze. Autorul ''Orașului bântuit'' (''It''), publicat în 1986, nu se simte deloc amuzat de paranoia iscată de personajele costumate și a sărit în apărarea clovnilor adevărați, scriind pe Twitter că ''majoritatea sunt buni, îi înveselesc pe copii, îi fac pe oameni să râdă''.

Taguri articol


12