Istoricii din țară și-au prezentat comunicările științifice la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Istoricii din țară și-au prezentat comunicările științifice la Constanța

Cultură 28 Octombrie 2016 / 16:26 1503 accesări

Directorul MMR, comandor Marius Laurenţiu Rohart

Directorul MMR, comandor Marius Laurenţiu Rohart

Muzeul Marinei Române (MMR) a fost închis vineri publicului vizitator, însă a fost deschis pentru slujitorii muzei Clio din întreaga țară, care s-au reunit pentru a prezenta rodul cercetării lor în cadrul celei de-a XX-a ediții a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație”. Lucrările sesiunii, grupate pe două secțiuni, s-au desfășurat în sala „Clio” și în salonul „Comandor Dimitrie Știubei”.

În deschiderea manifestării au luat cuvântul: directorul executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, dr. Magdalena Tiță, comandantul Garnizoanei Constanța, contraamiralul de flotilă Daniel Căpățînă, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, comandor dr. Octavian Tărăbuță, și directorul MMR, comandor Marius Laurenţiu Rohart.

„De-a lungul celor 20 de ediții ale Sesiunii „Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație”, sute de specialiști au venit la Constanța, la conferințele Muzeului Marinei Române: istorici, cercetători, profesori, muzeografi, arhiviști, restauratori și conservatori care au decis să-și prezinte munca de cercetare în cadrul sesiunilor de comunicări științifice găzduite de instituția noastră. Și anul acesta ne bucurăm de o participare largă a specialiștilor din instituții de prestigiu din țară”, a spus directorul MMR, comandor Marius Laurenţiu Rohart.

La sesiunea de comunicări au participat specialiști din: Cluj-Napoca, Galaţi, Constanţa, București, Suceava, Tulcea, Sibiu, Brașov, Craiova, Sibiu și Mediaș.

Citește și:

Muzeul Marinei Române se închide vineri



12