Vă place aroma cafelei? Pe lângă băutura aromată cu care ne începem diminețile mulți dintre noi, cafeaua poate fi folosită atunci când pregătiți deserturi gustoase. Pe lângă tiramisu, puteți folosi cafeaua pentru a pregăti înghețată de cafea. Aveți nevoie de 1 păstaie de vanilie, 5 grame de cacao fără zahăr, 4 gălbenușuri, 130 de grame de zahăr, 5 grame de cafea instant și 500 ml de lapte. Laptele se pune la fiert împreună cu păstaia de vanilie, apoi se adaugă cafeaua instant și pudra de cacao și se lasă să se răcească. Separat, gălbenușurile se omogenizează cu zahărul, apoi peste ele se adaugă laptele strecurat și se amestecă foarte bine totul. Compoziția se pune în aparatul de făcut înghețată și se lasă-l să își facă treaba aproximativ 30 de minute, sau, dacă nu ai aparatul de făcut înghețată, pune compoziția într-un vas de metal și bagă-l la congelator pentru 4 ore, amestecând din oră în oră în vasul cu înghețată.