Iubitorii de animale au ieşit în stradă la Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Vreau să fiu adoptat, nu eutanasiat”

Iubitorii de animale au ieşit în stradă la Constanţa

Eveniment 18 Septembrie 2013 / 00:00 1651 accesări

De mai bine de două săptămâni, cazul copilului de patru ani omorât de câinii maidanezi în parcul Tei din Capitală a făcut înconjurul ţării şi a stârnit sute de reacţii. Mai mult, după incident, guvernanţii au încercat să găsească soluţii şi au propus eutanasierea maidanezilor după un termen în care ei pot să fie adoptaţi. Legiferarea eutanasierii a creat un adevărat haos, iar iubitorii de animale au ieşit în stradă. Un astfel de protest a avut loc şi la Constanţa, ieri după-amiază, în zona Casei de Cultură, unde peste 100 de persoane „înarmate” cu pancarte au scandat împotriva eutanasierii. „Copilul nu a fost muşcat, câinele e nevinovat”; „Noi suntem vocea lor, vocea maidanezilor”; „Vreau să fiu adoptat, nu eutanasiat”, acestea erau câteva dintre sloganurile protestatarilor. Una dintre participante a venit însoţită de câinele său maidanez, Rex, pe care l-a adoptat în urmă cu opt luni. „Dumnezeu, prima dată, a creat păsările cerului, vietăţile, şi pe urmă pe noi, iar pământul l-a făcut ca noi, oamenii, să muncim şi să ne hrănim din el. Cine suntem noi să luăm viaţa cuiva? Eu sunt de acord ca animalele să nu fie pe stradă, dar sunt atâtea metode pe care le-ar putea găsi ca ele să supravieţuiască”, a spus, revoltată, Domnica Pătrăşcanu, fluturând într-o mână o Biblie.

SOLUŢII Organizatoarea protestului, Sandra Matei, le-a transmis celor de la Guvern soluţiile pe care ar trebui să le adopte în schimbul masacrului, metode care în ţările europene au dat rezultat. „Soluţiile sunt microciparea, sterilizarea şi adoptarea legii abandonului. În primul rând, stăpânii nu mai trebuie să abandoneze câinii, deoarece acesta este principalul motiv pentru care se înmulţesc”, a spus Sandra Matei. De asemenea, o avocată constănţeană, Cristina Andrei, a spus că parlamentarii nu au ţinut cont de câteva condiţii care trebuie îndeplinite, potrivit normelor aprobate de Curtea Constituţională în 2011. Spiritele s-au încins în momentul în care în mijlocul protestatarilor şi-au făcut apariţia persoane pro-eutanasiere. Atunci, câţiva dintre protestatari şi-au pierdut cumpătul, s-au îmbrâncit şi şi-au aruncat cuvinte mai dure. „Chiar dacă au la ureche acel semn că sunt sterilizaţi, asta nu înseamnă că aşa este. Am văzut căţele „sterilizate”, dar care erau gestante. Trebuie să se asigure cineva că într-adevăr sunt sterilizaţi”, a spus un constănţean. Un pensionar, aflat în trecere prin parc, şi-a manifestat dezaprobarea faţă de protestul iubitorilor de animale: „Câinii sunt foarte periculoşii mai ales pentru copii. Cred că ei ar trebui omorâţi şi sunt de acord cu această lege a eutanasierii”. Protestatarii au aprins şi lumânări în jurul unui ursuleţ de pluş, pentru câinii morţi, şi au acuzat-o pe bunica lui Ionuţ de moartea acestuia, ba mai mult, au făcut afirmaţii halucinante, spunând că femeia ar fi trebuit să moară cu nepotul de mână.

ÎNTREBĂRILE RĂMÂN Oricare ar fi manifestările populare, importanţa şi magnitudinea ideii de bază rămân la fel de stringente, iar întrebările, la fel de... fără soluţii CONCRETE. Câteva dintre ele: ce se va întâmpla cu câinii maidanezi al căror loc nu este pe stradă?; unde sunt banii primiţi de zeci de ONG-uri pentru a construi adăposturi şi cum sunt trase acestea la răspundere pentru că nu le-au construit?; este posibilă adopţia internaţională?; ce vină au acum maidanezii şi de ce trebuie să plătească cu viaţa pentru faptul că preşedintele ţării i-a folosit doar ca agenţi electorali? etc.

Taguri articol


12