Jale mare la o Patiserie din Piața 4-5! Vezi foto!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sănătatea publică, în pericol!

Jale mare la o Patiserie din Piața 4-5! Vezi foto!

Social 05 Aprilie 2018 / 16:35 5142 accesări

Comisarii Protecției Consumatorilor Constanța au descoperit grave nereguli la o Patiserie din Piața 4-5.

Potrivit comisarului Protecției Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu, în unitate s-a depistat prestare de servicii cu potențial periculos pentru sănătatea umană. De asemenea, au fost descoperite și practici comerciale înșelătoare. Măsurile luate sunt: oprirea temporară a activității, 2,6 kg de produse oprite definitiv de pe piață, și amenzi 5000 lei pentru practici comerciale incorecte, 3000 lei pentru condiții ce pun în pericol sănătatea consumatorilor. ”Majoritatea cumpărătorilor trăiesc cu impresia că achiziționează cozonaci proaspeți, dar de fapt cumpără produse făcute din tot felul de mixuri, nuci, care la rândul lor sunt făcute din semințe de grâu; acestea sunt practici comerciale înșelătoare”, spune comisarul șef adjunct.

O altă patiserie controlată, alte nereguli. Este vorba despre Patiseria Tohăneanu

Și în acest caz, comisarii au decis oprirea temporară a activității, din cauza neregulilor. A fost aplicată o amendă de 5000 lei pentru practici comerciale înșelătoare pentru ingrediente «tip»; au fost retrase 35 de kg produse neconforme, cu potențial periculos și produse finite 7 kg; o altă amendă de 8000 de lei pentru depozitare și prestare de servicii periculoase.

Patiseria funcționa tot în Piața 4-5.

3 unități de produse lactate din Piața Balada, ÎNCHISE!

Comisarii CJPC s-au văzut nevoiți să oprească temporar și activitatea a încă trei unități de produse lactate din Piața Balada. Comisarul șef-adjunct al CJPC, Horia Constantinescu, a declarat că și aici a descoperit condiții periculoase pentru sănătatea umană; au retras de la consum alimente care nu prezentau niciun fel de document așa cum legea cere. ”Protejarea fiecărui producător nu înseamnă acoperirea deficiențelor acestora, nu înseamnă că sunt mai prepus de lege, și nu înseamnă că modul de a presta servicii, de a aduce pe piață produse tradiționale trebuie să înfrângă legea transportului, trebuie să înfrângă condițiile de depozitare și toate normele de bun simț. Producători există în toată lumea, și sunt încurajați din țările din care fac parte, dar care au înțeles că cel care consumă trebuie să fie pe primul plan. Nu putem încuraja comerțul de sub tejghea, la temperaturi nepotrivite, transformând mărfurile în mărfuri cu potențial periculos pentru sănătatea umană. Fiecare dintre aceste produse trebuie să aibă un document din care să reiasă: momentul în care au fost mulse (pentru lapte), momentul în care acestea au fost transformate în derivate din lapte; după trebuie stabilit termenul de durabilitate, de păstrare. Faptul că am găsit lucruri care derapează total de la normele de bun simț și prepararea și serviciilor acestora într-o manieră primitivă, nu înseamnă că descurajăm producătorul; trebuie să le atragem atenția că trebuie să respecte legea”, a explicat comisarul șef-adjunct al CJPC.



12