„Joc pentru promovarea lecturii“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Provocarea Bibliotecii Judeţene

„Joc pentru promovarea lecturii“

Cultură 19 Septembrie 2008 / 00:00 1010 accesări

Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman“ invită comunitatea constănţeană de astăzi la un joc distractiv. Cuvintele cheie sînt: lectură, carte şi încredere. Cărţile alese să participe la joc vor fi lăsate, intenţionat, în diferite locuri publice din oraş: pe o bancă în parc, pe un scaun de autobuz, în holul unui hotel, la bowling, într-o şcoală ori o grădiniţă, la poştă sau poate în stranele unei biserici. Cel care va găsi cartea o poate citi sau o poate da mai departe, pentru ca jocul să continue. Cititorii pot fi protagonişti ai jocului, dacă aleg să introducă în joc cărţile preferate.

Jocul debutează cu cîteva lucrări pentru tineri (Jules Verne - „Testamentul unui excentric“, Liviu Rebreanu - „Crăişorul“, „Poveşti fermecate ruseşti“, Mihail Sebastian - „Oraşul cu salcîmi“, P. Erşov - „Căluţul cocoşat“). La acestea se adaugă alte titluri precum: Boris Vian - „Blues pentru o pisică neagră“, Nora Roberts - „Fii soţia mea“, Herman Weiss - „Operaţiunea Jessica“, Jeffrey Archer - „Cain şi Abel“, Sidney Sheldon - „Morile de vînt ale zeilor“, Isaac Asimov - „O piatră pe cer“.

„Biblioteca rămîne instituţia care poate şi doreşte să vină în întîmpinarea cititorilor. Jocul lansat de bibliotecă este o modalitate inedită, poate surprinzătoare, de atragere spre lectură a comunităţii“, este de părere bibliotecarul Monica Orbocea.

Cititorul care acceptă provocarea trebuie să se supună regulilor jocului: trebuie să anunţe că are cartea şi intră în joc fie prin telefon (secţia pentru copii: 0241/616244, int. 104 sau secţia pentru adulţi: int. 103), la sediul bibliotecii, fie prin email (bjc@biblioteca.ct.ro). Cei care se vor înscrie vor fi invitaţi la marea întîlnire a participanţilor la joc. „Cărţi care călătoresc spre cititori, iată o idee minunată, care, în mediul actual, repezit şi ţipat, suprasaturat de aşa-numita televiziune de rating, de Liviu Puştiu, Salam şi Bursuc, de geometria ghiulului cu piatră roşie, pare o lansare a unui nou Pioneer 10, cu tot cu placa lui din aur care să anunţe oamenilor că inteligenţa şi creativitatea există“, justifică această acţiune sociologul Ionel Alexe din cadrul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman“.

Taguri articol


12