Jocul de-a democraţia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Editorial

Jocul de-a democraţia

Eveniment 29 Februarie 2012 / 00:00 336 accesări

Numirea liberalului Teodor Meleşcanu la conducerea Serviciului Informaţii Externe, caracterizată de Roberta Anastase drept „un exemplu de democraţie” (era cât pe ce să cad de emoţie, la auzul acestei declaraţii!), nu este altceva decât încă o ipocrizie machiavelică din partea lui Traian Băsescu.

Aşa zisa „păstrare a tradiţiei” de a desemna politicieni din opoziţie la direcţia serviciilor speciale s-a dovedit chiar din start o cacealma, căreia i-a căzut prea uşor victimă Crin Antonescu. Cu obişnuita sa intransigenţă vehementă, şeful liberalilor a picat în capcană... Tocmai asta urmărea preşedintele printre altele, anume „să facă valuri” în PNL şi, în subsidiar, chiar şi în USL, dacă ar fi fost posibil. Noroc că Victor Ponta a reacţionat mai echilibrat! Nu vi se pare cel puţin ciudat că, în aceeaşi zi în care fostul premier liberal Tăriceanu făcea o vizită la DNA, fostul ministru liberal Meleşcanu, atât la Externe, cât şi la Apărare, în două guverne diferite, a fost numit şef la SIE? Nu vi se pare paradoxal că din actuala echipă a lui Traian Băsescu fac parte trei liberali (Ungureanu, Meleşcanu şi Predoiu), ba chiar patru, dacă o numărăm şi pe Elena Udrea, care a trecut cu arme şi bagaje de la PNL la PDL?! Sufăr eu de „conspirativită”, ca şi Ion Cristoiu?

Preşedintele României se joacă de-a democraţia ca un motan bătrân şi chior, dar şmecher, cu şoricelul din proverbul pe care l-a adaptat în beneficiu propriu... Desemnarea lui Meleşcanu la SIE, o să vedeţi în zilele următoare, va provoca dispute în PNL, partid în care va începe o veritabilă „vânătoare de vrăjitoare”, conform îndemnului lui Crin Antonescu, despre care vă spuneam că a căzut prea uşor pe bec („Toţi oamenii lui Băsescu din PNL să iasă de sub acoperire, până nu îi divulgăm noi!”), dar s-ar putea să producă şi eventuale tensiuni în USL. Iar asta se traduce prin cunoscuta zicală „Divide et impera”, adică „dezbină şi condu”...

Că despre interesul naţional pe plan extern, ce să mai vorbim? Meleşcanu este un diplomat de carieră, însă ar fi multe de adăugat şi nu mai am spaţiu, aşa că amân această temă separată pentru altă dată!



12