Jumătate din reţelele de prostituţie din Spania sînt în mîinile românilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Jumătate din reţelele de prostituţie din Spania sînt în mîinile românilor

Monden 19 Mai 2009 / 00:00 452 accesări

Regatul spaniol a devenit un punct important pentru proxeneţi, prostituţia fiind o industrie în valoare de 18 miliarde de euro anual, relatează cotidianul “20 minutos”, care citează surse poliţieneşti potrivit cărora jumătate dintre reţelele de prostituţie sînt controlate de români. Cotidianul reatează, citînd date ONU, cît şi surse judiciare şi din cadrul poliţiei, că în Spania şi în Franţa sînt desfăşurate cele mai multe operaţiuni ale poliţiei de anihilare a reţelelor de prostituţie. Începînd din 2003 şi pînă în 2008, 7.300 de membri ai unor astfel de reţele au fost arestaţi în Spania. “Jumătate din reţelele de prostituţie sînt în mîinile mafiei româneşti. De cînd România şi Bulgaria au intrat în UE, fetele pot veni mult mai uşor”, declară surse poliţieneşti spaniole. De asemenea, există în Spania reţele infracţionale ruseşti şi ucrainene, scrie cotidianul citat, reamintind că în luna august 2008 a fost desfăşurată cea mai mare operaţiune de contracarare a mafiei ruse, fiind arestate 99 de persoane care controlau 600 de fete din 26 de localuri.

Mare parte a activităţilor de prostituţie se realizează în localuri de divertisment, al căror număr este dificil de stabilit. Potrivit unui studiu realizat de poliţia spaniolă numărul total al acestor cluburi ar putea ajunge pînă la 3.600 de localuri. Cotidianul “20 minutos” titrează că acestor reţele ilegale li se adaugă bordelurile de lux, care nu sînt controlate de mafie şi unde fetele se află pentru că vor, atunci cînd vor şi cîştigă bani pe care îi păstrează. Sectorul prostituţiei de lux a fost însă afectat de criză, iar numărul clienţilor s-a redus cu 20 - 25%.

Anual, 300.000 de femei aleg să practice prostituţia în Spania, 90% dintre acestea fiind străine. În cazul în care ar fi legalizată, prostituţia ar aduce contribuţii la serviciile de securitate socială de 1.124 de milioane de euro anual.

Taguri articol


12