Justiţia americană reanalizează cauzele morţii lui Michael Jackson

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Justiţia americană reanalizează cauzele morţii lui Michael Jackson

Monden 05 Ianuarie 2011 / 00:00 372 accesări

O moarte prematură. La 18 luni de la decesul lui Michael Jackson în urma unei supradoze de medicamente, justiţia americană analizează de marţi soarta medicului Conrad Murrey acuzat de omor prin imprudenţă, în timp ce avocaţii apărării se pregătesc să susţină ipoteza unei sinucideri a starului. Pe 25 iunie 2009, Regele muzicii Pop murea, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente, în reşedinţa sa din Los Angeles. Autopsia a relevat faptul că moartea a fost cauzată de Propofol, un anestezic extrem de puternic utilizat în spitale, pe care cântăreţul îl folosea ca somnifer. În februarie 2010, procuratura din Los Angeles a decis să îl pună oficial sub acuzare pe medicul starului, Conrad Murray, anchetat pentru omor prin imprudenţă. Acesta a fost şi ultima persoană care l-a văzut pe Michael Jackson în viaţă şi de la început a fost imediat plasat în centrul anchetei. Medicul a recunoscut că i-a administrat cântăreţului medicamentul Propofol în ziua morţii acestuia, însă a declarat că a încercat să îl adoarmă pe artist mai întâi cu alte medicamente şi că abia apoi, la cererea expresă a lui Michael Jackson, i-a injectat medicamentul fatal.

Audierile preliminarii ce vor permite judecătorului Michael Pastor să decidă dacă există dovezi suficiente pentru a-l aduce pe Conrad Murray în faţa justiţiei, încep de marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles. Audierile preliminarii sunt, în principiu, foarte tehnice şi doar unul sau doi martori sunt chemaţi în general la bară. Însă cazul Michael Jackson, la fel de neobişnuit precum a fost şi Regele muzicii Pop, cere de la sine o procedură judiciară pe măsura emoţiei cauzate de decesul cântăreţului. Nu mai puţin de 35 de martori vor fi convocaţi de cele două tabere. Astfel, timp de două săptămâni vor defila prin faţa curţii experţi medicali, anchetatori, apropiaţi ai lui Michael Jackson, gărzile sale de corp şi personalul angajat în reşedinţa starului. Dacă va fi condamnat la sfârşitul unui eventual proces, Conrad Murray riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare.

Un cardiolog experimentat. Conrad Murray este un cardiolog experimentat, pe care cântăreţul l-a angajat pentru a-i supraveghea pregătirea fizică înainte de revenirea sa pe scenă după o pauză de mulţi ani, cu ocazia unor concerte programate la Londra în 2009. Conrad Murray, de 57 de ani, s-a născut în insulele Antile, unde şi-a petrecut copilăria alături de bunici. Urmând exemplul tatălui său, tânărul Conrad s-a mutat în Houston şi s-a înscris la Universitatea Southern Texas, obţinând după trei ani o primă diplomă de medic. Şi-a continuat studiile la Meharry Medical College din Nashville, statul Tennessee, apoi la Mayo Clinic din Rochester din Minnesota şi la Loma Linda University Medical Center din California. S-a specializat în cardiologie, urmând cursurile Universităţii din Arizona, iar apoi pe cele ale Universităţii din San Diego din California.

În 2000, el şi-a deschis primul cabinet de cardiologie, în Las Vegas, iar apoi, în 2006, un Institut de Cardiologie într-un cartier defavorizat din Houston. În paralel, a practicat chirurgia cardiovasculară la Doctors Hospital din Houston, unde a efectuat peste o sută de operaţii. Până la problemele sale cu justiţia apărute în urma decesului lui Michael Jackson, istoricul acestui medic cardiolog era ireproşabil. Conrad Murray era plătit pentru serviciile sale cu 150.000 de dolari pe lună de către Michael Jackson. O adevărată mană cerească pentru acest medic, care era copleşit de datorii în acea perioadă. Documente oficiale au relevat într-adevăr faptul că, în momentul în care a fost angajat de starul american, Conrad Murray nu mai putea să îşi permită întreţinerea reşedinţei sale luxoase din Las Vegas, era în întârziere cu plata unei pensii alimentare şi nu achitase mai multe facturi. Datoriile sale erau estimate în acel moment la peste 750.000 de dolari. Extrem de discret, Conrad Murray nu a vorbit în public decât în foarte puţine ocazii. În august 2009, a declarat într-un interviu difuzat pe Internet: „Am făcut tot ce am putut, le-am spus anchetatorilor tot adevărul şi sunt convins că adevărul va avea câştig de cauză”.

Taguri articol


12