Kate Middleton nu va arunca buchetul de mireasă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Kate Middleton nu va arunca buchetul de mireasă

Monden 26 Aprilie 2011 / 00:00 858 accesări

Nunta prinţului William cu Kate Middleton se apropie cu repeziciune. Astfel, tot mai multe detalii despre cel mai important eveniment al anului din Marea Britanie apar în presa de pretutindeni. De exemplu, s-a aflat că de la ceremonia princiară de nuntă va lipsi în afara momentului sărutului şi momentul în care mireasa va arunca buchetul. Conform protocolului regal britanic, buchetul miresei nu va fi aruncat... la bătaie spre domnişoarele de onoare, ci va fi folosit pentru un moment cu mult mai solemn. După încheierea ceremoniei de nuntă, Kate îşi va lăsa buchetul la Mormântul Eroului Necunoscut din incinta Catedralei Westminster, un mormânt istoric, cu profunde semnificaţii pentru monarhia şi poporul britanic, ce se află inserat în podeaua bisericii din anul 1920. În acest mormânt se află trupul unui soldat necunoscut care şi-a pierdut viaţa în Primul Război Mondial. Tradiţia ca mireasa din familia regală să-şi lase buchetul de nuntă în cinstea eroului necunoscut a început în 1923, cu Elizabeth Bowes-Lyon, ce mai târziu avea să fie cunoscută drept regina-mamă Elisabeta.

Comentarii la lista invitaţilor la nuntă. Lista invitaţilor la nunta prinţului William cu Kate Middleton domina discuţiile din ziua de Paşti, în timp ce serviciile de comunicare ale familiei regale continuau să alimenteze cronicile ziarelor, adăugând că numele unora din cei 1.900 de invitaţi la ceremonia solemnă de la 29 aprilie au fost divulgate sâmbătă, de Palatul Saint-James. Lista integrală putea fi consultată duminică, pe site-ul oficial al familiei regale; ea cuprinde circa 40 de capete încoronate (între care prinţul Albert de Monaco şi viitoarea sa soţie, Charlene Wittstock), sute de demnitari, reprezentanţi ai jet set (termen pentru descrierea unui grup social internaţional de oameni bogaţi), între care fotbalistul David Beckam, cântăreţul pop britanic Elton John şi actorul Rowan Atkinson, alias Mr.Bean, dar şi o mulţime de persoane necunoscute marelui public. Media au discutat, comentat şi criticat îndelung lista menţionată. În plan politic toţi au observat absenţa predecesorilor laburişti ai actualului premier conservator, David Cameron. Tony Blair (1997-2007) şi Gordon Brown (2007-2010) erau ”snobi”. În schimb, absenţa doamnei de fier Margaret Thatcher (1979-1990) se explică prin motive medicale. Succesorul ei, de asemenea conservator, John Major (1990-1997), a răspuns prezent. Societatea civilă este deosebit de bine reprezentată din partea miresei. Măcelarul, poştaşul şi proprietarul unui pub din Bucklebury, localitatea natală a familiei Middleton, au primit cu toţii câte o invitaţie şi şi-au confirmat prezenţa. Analiştii regali văd, de asemenea, amprenta cuplului în prezenţa asociaţiilor de caritate şi a unor militari, colegi ai mirelui, care este pilot de elicoptere în cadrul Royal Air Force. Printre invitaţi figurează şi reprezentantul Bahreinului, mai precis al represiunii mişcării democratice din emirat, iar regele este absent de pe listă, dar nu şi prinţul moştenitor, Salman ben Hamad al-Khalifa.

• Interes redus • Numai o treime dintre britanici sunt pasionaţi de nunta ce va avea loc, vineri, la Londra, dar majoritatea recunosc aportul pozitiv al monarhiei, potrivit unui sondaj de opinie difuzat cu patru zile înainte de nuntă. Doar 37% dintre subiecţi se declară cu adevărat interesaţi de căsătoria prinţului William, al doilea în ordinea succesiunii la tron, potrivit sondajului de opinie realizat de cotidianul ”The Guardian”. Nunta se anunţă totuşi ca un eveniment major, urmărit, potrivit estimărilor Guvernului, de două miliarde de telespectatori din lumea întreagă şi de nenumăraţi internauţi. Aparenta lipsă de entuziasm a britanicilor pentru această nuntă princiară nu traduce, însă, o respingere a monarhiei, din contră. Majoritatea (63%) consideră pozitiv aportul familiei regale. Monarhia contribuie la unificarea Regatului Unit, estimează 47% dintre subiecţi, în timp ce 36% consideră că-l divizează, potrivit sondajului de opinie realizat pe un eşantion de 1.003 adulţi, între 15 şi 17 aprilie. Ceea ce-i bucură înainte de toate pe britanici este faptul de a putea profita de o zi de vacanţă în plus, vineri, zi de sărbătoare.

• O idilă fără succes la public • Filmul de televiziune despre povestea de dragoste dintre prinţul William şi Kate Middleton, care a fost difuzat în prima zi de Paşte, pe canalul Channel 5 din Marea Britanie, este considerat un eşec de mulţi dintre telespectatori. Intitulat ”William & Kate”, filmul a fost programat cu câteva zile înainte de nunta regală, anticipându-se că va stârni interesul publicului şi va fi un succes. Primele reacţii nu sunt însă pe măsura aşteptărilor. Filmul urmăreşte povestea celor doi îndrăgostiţi din momentul în care s-au cunoscut, la Universitatea St. Andrews şi până la anunţarea logodnei. Rolurile principale sunt interpretate de Nico Evers-Swindell şi Camilla Luddington, actori cunoscuţi de public tot din filme de televiziune. Singurul nume mare din distribuţie este cel al actorului Ben Cross, care joacă rolul prinţului Charles.



12