„La Oil Terminal, liderii sindicali nu reprezintă angajaţii”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Directorul Silviu Wagner răspunde acuzaţiilor:

„La Oil Terminal, liderii sindicali nu reprezintă angajaţii”

Social 04 Noiembrie 2011 / 00:00 1478 accesări

Compania Oil Terminal Constanţa se confruntă de câteva luni cu o situaţie tensionată din cauza neînţelegerilor existente între conducerea societăţii şi liderii unuia din cele două sindicate (sindicatul Oil Terminal şi sindicatul Petrolistul) care activează în cadrul Oil Terminal. Sindicaliştii, care protestează de miercuri în faţa Ministerului Economiei, îl acuză pe directorul general, Silviu Wagner, de management defectuos şi de implicare în „afaceri suspecte”. Răspunzând acuzaţiilor aduse de sindicalişti, managerul a făcut publică, ieri, situaţia economică a societăţii. Potrivit datelor prezentate de directorul economic al companiei, Cecilia Popovici, în primele nouă luni ale anului, societatea s-a încadrat în limita indicatorilor prevăzuţi în bugetul alocat, înregistrând chiar şi profit. „Este adevărat că, de la 800.000 de tone pe lună de produs petrolier rulat în 2009, am ajuns la aproape 400.000 de tone de produs rulat, însă ceea ce preşedintele Sindicatului Oil Terminal, Aurel Gheorghe, nu a spus este faptul că în 2009 s-au petrecut două evenimente majore care au dus la scăderea rulajului: decizia conducerii Petromidia de a-şi eficientiza afacerea, realizându-şi propriul terminal de încărcare/descărcare a barjelor şi renunţând la serviciile noastre (am pierdut, dintr-un foc, 250.000 de tone de ţiţei rulat pe lună) şi închiderea rafinăriei Arpechim (partener Oil Terminal - n.r.)”, a declarat Silviu Wagner. La nivelul anului 2011, societatea constănţeană a reuşit performanţa de a încheia 50 de contracte cu diferiţi colaboratori, în condiţiile în care, în 2008, anul dinaintea declanşării crizei economice, au fost încheiate doar 45 de contracte.

ACŢIONAT ÎN INSTANŢĂ De asemenea, directorul general al Oil Terminal a fost acuzat de sindicalişti că şi-ar fi înfiinţat propriul sindicat. „Noul sindicat a apărut ca o reacţie a angajaţilor nemulţumiţi de acţiunile liderilor sindicali. Dacă ar fi fost sindicatul meu, aşa cum sunt acuzat, atunci nu aş fi desfăcut, recent, contractele de muncă ale trei angajaţi membri ai acestui nou sindicat. Ultimul contract desfăcut, din cele trei, a fost chiar ieri (miercuri – n.r.), după ce respectivul angajat a fost descoperit cu 0,66% alcool în sânge”, a declarat Silviu Wagner.

POTRIVIT DIRECTORULUI OIL TERMINAL, DIN 2009 ŞI PÂNĂ ÎN PREZENT AU FOST DESFĂCUTE 25 DE CONTRACTE DE MUNCĂ PENTRU CONSUMUL DE ALCOOL

„În acest moment, Aurel Gheorghe şi-a autosuspendat contractul de muncă şi este doar preşedintele sindicatului, refuzând să iasă la pensie, deşi a îndeplinit vârsta legală. Deşi nu mai este salariatul nostru, el a dat compania în judecată solicitând să-i fie plătit salariul pentru perioada în care şi-a autosuspendat contractul de muncă. Trebuie să menţionez că acţiunile din ultima perioadă aparţin doar liderilor Sindicatului Oil Terminal şi nu au nicio legătură cu ceea ce vor membrii de sindicat. Ei nu reprezintă opinia membrilor de sindicat”, susţine Wagner. El a adăugat că principalul motiv pentru care liderul sindical doreşte demisia sa este refuzul de a-i permite accesul în toate şedinţele Consiliului Administrativ, nu doar în cele în care se discută probleme cu caracter social, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Wagner este decis să-l acţioneze în judecată pe Aurel Gheorghe pentru calomnie. Liderii Sindicatului Oil Terminal protestează şi astăzi în faţa Ministerului Economiei, cerând demisia directorului Silviu Wagner.



12