La PNL(-PDL), „candidatul unic” este... patru!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

La PNL(-PDL), „candidatul unic” este... patru!

Eveniment 21 Iulie 2014 / 00:00 740 accesări

A făcut fiţe, a refuzat să participe alături de Iohannis la şedinţa de aseară, premergătoare votului care va fi dat, astăzi, în Delegaţia permanentă referitor la prezidenţiabilul partidului, a negat relevanţa sondajului intern al PNL, deşi fusese de acord cu el... Este vorba despre nimeni altul decât Crin Antonescu, acest copil (după comportament) teribil al politicii româneşti, care, după ce s-a lăsat votat de 7,4 milioane de români, s-a gândit să-i scuipe în faţă, după modelul dragului său preşedinte, Traian Băsescu. După ce a virat la dreapta, spre Băsescu, Antonescu a pierdut mult şi în sondaje, şi în încrederea românilor. Zilele acestea a fost dat la o parte, amical, dar ferm, de către actualul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, care stă mult mai bine decât el în sondajul cu pricina (aflat în galeria foto a acestui material, în ediţia online, pe www.telegrafonline.ro, poate se uită şi dl. Antonescu! - n.r.). Dacă, până mai ieri, Antonescu era de acord cu stabilirea candidatului în funcţie de sondaj, ieri a virat din nou şi a zis că... nu. Vrea vot deschis în loc de sondaj. Indiferent ce pofteşte dl. Antonescu, astăzi se va decide cine va fi “catindatul” PNL-ist.

În toată această efervescenţă, Vasile Blaga declara că numele candidatului unic al celor două partide va fi făcut public în jurul datei de 3 august, iar în cursa cu un singur câştigător va intra şi Predoiu... Şi dacă tot e „candidat unic” cu doi pretendenţi, de ce n-ar fi şi-al treilea, se-ntreba aseară Monica Macovei, croşetând pe Facebook: "Cer să fiu inclusă în procesul de selecție a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale". Perfect! Dacă şi fuziunea PNL-PDL se va desfăşura precum alegerea „candidatului unic” cu trei capete, va fi vai şi-amar de... hidra dreptei. Şi, ca să fim corecţi, ar trebui să menţionăm şi un al patrulea cap, pe cel al lui MRU, care îşi doreşte şi el recunoaşterea prezidenţiabilă. Fără alte comentarii, însă.

Unii analişti politici îl consideră, totuși, pe Tăriceanu ca fiind surpriza acestui scrutin prezidenţial, deoarece a avut şi are o creştere spectaculoasă şi capitalizează simpatii politice şi din partea electoratului PSD.

La PSD, lucrurile sunt destul de clare, cu Victor Ponta care ezită şi cu Sorin Oprescu şi Mircea Geoană care îşi aruncă bezele şi se susţin, cu drag, până la capăt.

La PMP, Diaconescu, cel aruncat la lupi, reprezintă un semn ciudat de întrebare. Susţinerea evidentă pe care i-o acordă Traian Băsescu este, aşa cum ne-am obişnuit, un măr otrăvit. Încearcă oare în acest fel preşedintele-jucător să gonească electoratul pemepist către PNL-PDL, cu care a pus baze serioase ale înţelegerilor politice şi susţinerilor reciproce post-prezidenţiale? Rămâne de văzut şi va fi interesant, căci singura necunoscută din politica românească actuală aceasta pare să fie.



12