Încolțită din toate părțile și amenințată cu demiterea, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, nu se lasă și la atac. Răbufnirea șefei DNA a venit după ce Inspecția Judiciară a CSM a anunțat că a demarat o acțiune disciplinară care îi vizează pe Laura Codruța Kovesi și Marius Constantin Iacob, adjunctul lui Kovesi. Este vorba de trei abateri disciplinare, se spune într-un comunicat al Inspecției. În principal este vorba de faptul că șefa DNA a adus „atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției” prin ”manifestările” din cadrul ședinței pe care a avut-o cu procurorii în luna iunie și din care au apărut în presa diverse înregistrări.
Într-un interviu acordat Agerpres, referitor la acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, afirmă, că atacurile împotriva sa au început „întâmplător“, anul trecut, odată cu atacurile asupra justiţiei, arătând că, în opinia sa, nu trebuie să demisioneze. „Lucrez în procuratură de peste 22 de ani şi în aceşti 22 de ani nu am avut niciodată o cercetare disciplinară sau o acţiune disciplinară. În această cercetare disciplinară, care vizează o înregistrare care a fost distribuită publicului în luna iunie anul trecut, s-a făcut un raport de constatare, o expertiză criminalistică în care s-a stabilit că înregistrarea nu este originală, că înregistrarea a suferit editări. Au fost audiaţi toţi colegii participanţi la şedinţă. O să-mi fac apărarea în cadrul Secţiei pentru procurori şi o să vedem ce se întâmpla cu aceste acţiuni disciplinare“, a declarat şefa DNA. Kovesi a negat că procurorii s-ar fi plâns că ar avea un comportament abuziv.
Totodată, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat luni, referitor la statul paralel din care ar face parte, că, dacă există „interese paralele“ sunt ale celor care „prăduiesc bugetul de stat“, care au fost „prinşi“ şi doresc blocarea justiţiei. Întrebată despre acuzaţiile referitoare la un stat paralel, care ar influenţa sau împiedica anumite decizii politice, inclusiv prin acţiunile unor procurori, din care ar face parte, Kovesi a subliniat că „există interese paralele“. „Există interesul paralel al celor care au comis fapte penale şi au prăduit bugetul de stat. Deci, dacă vorbim de interese paralele acestea sunt interese paralele ale celor care au prejudiciat şi au prăduit bugetul de stat", a punctat şefa DNA.