Şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a negat, în faţa Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, autenticitatea înregistrărilor apărute în spaţiul public (înregistrări din care reieşea că protejează postul România TV, al deputatului PSD Sebastian Ghiţă, şi că ar fi urmat să primească o serie de laptopuri fără plată de la persoane care îi erau datoare), susţinând că este vorba de un colaj cu expresii scoase din context de la mai multe runde de discuţii purtate cu un funcţionar din CNA, cu mai mult timp în urmă. Potrivit cotidianul.ro, dând dovadă de un tupeu extraordinar, Laura Georgescu i-a sfidat pe deputaţii care i-au pus întrebări concrete, refuzând a răspunde la obiect, menţionând că se va pronunţa abia după ce Institutul Naţional de Expertize Criminalistice se va pronunţa. „Îmi rezerv dreptul să vă răspund după ce avem întregistrarea şi expertizată, cu interlocutor cu tot (...) Nu este vorba despre o instituţie coruptă, nu aveţi în faţa dvs. un om corupt. Aştept investigaţiile, până atunci resping vehement aceste acuze”. Într-un fel, Laura Georgescu a urmat conduita lui Traian Băsescu în celebrul caz „pixelul albastru”. Atenţie, şefa CNA nu a negat că ar fi utilizat expresii apărute în înregistrări, ci doar susține că au fost colate!, mai spun jurnaliştii de la „Cotidianul“.
Georgescu nu vrea să sesizeze DNA pentru a face verificări (un deputat i-a spus că, „în secunda 2", se ducea la DNA şi cerea o investigaţie "dacă consideram că sunt înregistrări colate”), susţinând că va face apel la procurori doar după ce Parlamentul o va ajuta să intre în posesia întregii înregistrări şi autorii înregistrării vor fi devoalaţi. Numai că Laura Georgescu s-a cam încurcat în afirmaţii. La câteva minute după ce a cerut sprijinul Parlamentului pentru a fi depistat autorul (autorii) înregistrării, şefa CNA a spus că există „doi colegi” care de luni bune înregistrează tot ce spune ea în instituţie.
ÎNTREBĂRI LA OBIECT Preşedintele comisiei, liberalul Gigel Ştirbu, i-a pus şefei CNA două întrebări punctuale: „În ultimele 48 de ore v-aţi întâlnit sau aţi discutat telefonic cu premierul Victor Ponta?”; „A făcut cineva presiuni asupra dvs. pentru a favoriza vreun post de televiziune?”. La prima întrebare, răspunsul a fost năucitor: „Eu mi-am luat concediu între 30 iunie şi 4 iulie (...) mi-am întrerupt special concediul ca să vin la comisie, ieri seară m-am întors în Bucureşti”. Revenind, preşedintele comisiei i-a cerut să-i răspundă prin „da“ sau „nu“ la întrebare, Laura Georgescu menţionând că „tocmai v-am dat răspunsul”. În ceea ce priveşte a doua întrebare, răspunsul a fost categoric: „Nimeni din România nu a făcut vreodată presiuni asupra mea pentru a favoriza un post TV”. Imediat, preşedintele comisiei i-a mulţumit pentru răspuns şi i-a atras atenţia că la precedenta audiere la comisie a declarat contrariul. Imperturbabilă, şefa CNA s-a făcut că nu aude ce a spus deputatul Gigel Ştirbu şi nici nu a reacţionat după ce acesta a anunţat că mai există stenogramele respectivei şedinţe.
UN CONSILIER AL ŞEFEI CNA A BRUSCAT REPORTERA DE LA REALITATEA TV În sala Comisiei de cultură s-au aflat şi doi indivizi (ulterior am aflat că sunt consilierii şefei CNA, Laura Georgescu) care nu aveau la vedere niciun tip de ecuson. La un moment dat, în timp ce reportera Realitatea TV transmitea în direct ştirea începerii audierii, unul dintre cei doi s-a repezit la ziaristă a împins-o şi a scos-o din cadru, punând mâna pe microfon. Totul sub pretextul că respectiva făcea gălăgie. Întrebaţi cine sunt şi de ce au procedat cum au procedat, cel care a bruscat-o pe reporteră a răspuns cu tupeu: „Nişte cetăţeni. Aia nu avea voie să transmită de acolo”.
PP-DD ANUNŢĂ CĂ VA SESIZA DNA Deputata PP-DD Liliana Mincă, membră a comisiei, a anunţat că, la nivelul grupului parlamentar al partidului din care face parte, s-a luat, oficial, decizia de a cere demiterea Laurei Georgescu. Tot Mincă a mai precizat că PP-DD va sesiza DNA pentru a verifica faptele de corupţie care se presupune că ar fi fost comise de Laura Gerogescu, după cum a reieşit din înregistrările care au ajuns în spaţiul public.