Lecții de stil, flori și cântec la teatru

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Lecții de stil, flori și cântec la teatru

Cultură 16 Octombrie 2016 / 23:22 2377 accesări

În plin sezon autumnal, cu ploi și temperaturi nu tocmai prietenoase, florile au fost la ele acasă, duminică seară, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. O duminică în care „Super Luna” a strălucit intens pe scenă, iar miturile au prins contur și s-au transformat în realitate, pe muzica lui Frederick Loewe. În centrul atenției publicului meloman s-a aflat frumoasa poveste a florăresei Eliza Doolittle, transformată de exigentul profesor de fonetică Henry Higgins într-o lady, în urma unui rămășag pe care l-a pierdut colonelul Pickering. Frumusețea muzicii lui Loewe, replicile neaoșe și spumoase ale Elizei, întruchipată cu vervă de mezzosoprana Lucia Mihalache, și ale tatălui său, gunoierul filosof Alfred Doolittle, redat nu fără șarm de basul Constantin Acsinte, precum și derapajele... lingvistice și comportamentul fără... mănuși al profesorului Higgins, interpretat de baritonul bucureștean Stefan Popov, aflat într-o formă bună, au făcut deliciul publicului. La toate acestea se adaugă intervențiile împăciuitoare ale colonelului Pickering (actorul Lică Gherghilescu) și ale doamnelor Pierce (mezzosoprana Gabriela Dobre) și Higgins (actrița Cristina Oprean), precum și expansivitatea „pupezei” (Daiana Gavrilescu) bătrânului Doolittle. Verva florăreselor și a prietenilor de... pahar ai lui Alfred Doolittle, declarațiile de dragoste ale lui Freddy (Doru Iftene), precum și intervențiile energice ale cârciumarului (Laurențiu Severin) au contribuit, la rândul lor, la succesul serii de duminică, la fel ca și scenografia semnată de Adriana Grand. Conducerea muzicală a spectacolului „My Fair Lady” a fost asigurată de Adrian Stanache.

VESELIE ȘI... UMBRE

Musicalul „My Fair Lady”, în viziunea regizoarei Alice Barb, a adus veselia în sufletele publicului meloman, pregătindu-l pentru o lună plină de evenimente: Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, ajuns la cea de-a 42-a ediție, care va debuta pe 29 octombrie cu premiera verdiană „Forța destinului”, pusă în scenă tot de Alice Barb.

Bucuria (re)întâlnirii cu Eliza Doolittle a fost umbrită doar de faptul că celui mai fidel și longeviv meloman, Remus Alexandrescu, în vârstă de 92 de ani, i s-a făcut rău spre sfârșitul spectacolului (care nu s-a întrerupt), fiind nevoie de intervenția unui echipaj de la Ambulanță.

Citește și:

Weekend cu flori și muzică, în compania Elizei Doolittle

O lună de poveste la Teatrul „Oleg Danovski“!



12