Legea Sănătăţii, adoptată în octombrie?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mult a fost, puţin a rămas

Legea Sănătăţii, adoptată în octombrie?

Sănătate 10 Septembrie 2012 / 00:00 502 accesări

Autorităţile din Sănătate doresc ca Legea Sănătăţii să fie adoptată de Guvern luna viitoare. În acelaşi timp, se doreşte ca şi sistemul de plată a pensiilor private şi aplicarea Codului de procedură penală să treacă de Executiv în noua sesiune legislativă. Executivul va aproba şi va propune Parlamentului ca dată de finalizare a procedurii legislative pentru proiectul de lege pentru organizarea şi funcţionarea Sănătăţii din România luna octombrie. Precizăm că până în ultima lună a anului ar urma să fie adoptat şi un proiect de lege privind exercitarea activităţilor şi practicilor de medicină complementară şi/sau alternativă, precum şi înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Practicienilor de Medicină Complementară şi/sau alternativă din România. Noul proiect al Legii Sănătăţii se află în dezbatere publică pe pagina web a Ministerului Sănătăţii www.ms.ro. Nu în ultimul rând, în ţară au avut loc numeroase întâlniri cu reprezentanţi ai spitalelor, societăţii civile, asociaţiilor de pacienţi, organizaţiilor şi asociaţiilor cu profil medical, tot pentru a aduce modificări legii, pentru a fi împărtăşite şi alte opinii. La Constanţa, ultima dezbatere, ad-hoc, organizată pe marginea noului proiect de lege a Sănătăţii, a avut loc în cadrul Congresului de Medicina Familiei, organizat în cadrul Complexului Flora din staţiunea Mamaia, eveniment care a reunit reprezentanţii medicilor de familie din ţară, medici cu renume, atât de familie, cât şi specialişti, dar şi preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae. Prezent la dezbatere, dr. Emil Imbri, consilierul personal al ministrului Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a notat propunerile şi problemele ridicate, subliniind, în discursul său, că toate informaţiile culese din teren vor fi transmise mai departe, în minister, şi analizate de către comisiile de specialitate.

PRINTRE PROBLEMELE CARE AU FOST DEZBĂTUTE LA CONSTANŢA S-AU NUMĂRAT CELE LEGATE DE REŢETELE ELECTRONICE, DAR ŞI DE INTRODUCEREA CARDULUI DE SĂNĂTATE, PENTRU TOATE FIIND FĂCUTE UNELE OBIECŢII.

Preşedintele CMR, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, a anunţat că medicii „se pregătesc să obţină o creştere a veniturilor, pregătesc ca în lege să fie introduse lucruri foarte clare, astfel încât demnitatea medicului să fie respectată”. Preşedintele Societăţii de Medicina Familiei, dr. Rodica Tănăsescu, a subliniat, la rândul său, că „statutul medicului în România arată o societate bolnavă”. Ea a cerut unirea tuturor organizaţiilor profesionale astfel încât lucrurile să se schimbe.



12