În era fast-food-urilor şi a mâncării pline de tot felul de substanţe chimice, alimentaţia copiilor reprezintă un subiect de actualitate pentru întreaga societate. Pentru a ajuta la dezvoltarea armonioasă a copiilor, în perioada următoare, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa va fi încheiat un protocol de colaborare cu Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. „În cadrul protocolului, folosind baza materială şi terenurile Grupului Şcolar Agricol „Palas” Constanţa, viitorii specialişti în agricultură ai facultăţii constănţene, împreună cu elevii, vor desfăşura activităţi comune, ce vor duce la crearea unor recolte de legume şi fructe bio. Aceste produse vor fi valorificate, cu precădere, către grădiniţele constănţene cu orar prelungit”, a declarat inspectorul şcolar general din cadrul ISJ, prof. dr. Răducu Popescu. Ca urmare a acestui protocol, micuţii vor beneficia de o alimentaţie sănătoasă, cu produse bio, Grupul Şcolar Agricol „Palas” va realiza venituri suplimentare care vor putea fi folosite pentru îmbunătăţirea bazei materiale sau pentru întreţinerea unităţii de învăţământ, iar studenţii şi elevii vor beneficia de practică. O acţiune similară, prin care se urmăreşte consumarea de legume sănătoase, este derulată şi de Consiliul Judeţean Constanţa, prin programul „Consumăm produse româneşti”. În cadrul acestuia, locuitorii din mediul rural care au dorit să acceseze programul au primit, gratuit, solarii. În schimb, ei trebuie să doneze 15% din fiecare recoltă. Produsele ajung la căminele de bătrâni şi la centrele de plasament din judeţul Constanţa.