Un nou studiu științific, publicat în revista ”PLOS Medicine”, arată ce fructe și legume trebuie alese pentru ca regimul alimentar să nu ducă la creșterea greutății, chiar dacă, în principiu, fructele și legumele sunt alimente foarte sănătoase. Alimentele proaspete, neprelucrate sunt mai bune pentru sănătate decât cele prelucrate.
Autorii studiului menționat au analizat obiceiurile alimentare a 133.000 de persoane, timp de patru ani. Rezultatele confirmă că se poate slăbi mâncând mai mult, informație care ar trebui să îi intereseze pe gurmanzi. Este suficient să se mizeze pe fructe și legume, dar nu oricare. Studiul recomandă consumul a 13 alimente: bace, mere, pere, portocale, tofu, soia, conopidă, avocado, varză de Bruxelles, brocoli, fasole, morcovi și ardei. Participanții la studiu care au consumat regulat aceste fructe și legume au luat cel mai puțin în greutate în decursul anilor. Alimentele recomandate sunt bogate în fibre, iar indicele lor glicemic este scăzut. Aceasta înseamnă că senzația de foame este mai puțin prezentă și că se consumă mai puține calorii. Specialiștii recomandă în schimb limitarea consumului de porumb, mazăre și cartofi.
Citește și:
Cum slăbiţi rapid cu roşii, miere şi scorţişoară?
Cele mai ciudate metode de slăbit din istorie
Regimul bogat în proteine animale, extrem de periculos!