Legumele şi alcoolul pot preveni prostatita

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Legumele şi alcoolul pot preveni prostatita

Monden 25 Februarie 2008 / 00:00 1150 accesări

Bărbaţii care doresc să evite inflamarea dureroasă a prostatei trebuie să renunţe la consumul de grăsimi şi carne roşie în favoarea mai multor legume, acompaniate de cîteva pahare de alcool. Studiul efectuat de echipa de cercetători coordonată de Alan R. Kristal de la Centrul de Cercetări Oncologice Fred Hutchinson din Seattle arată că mai mult de jumătate din bărbaţii cu vîrsta medie de 50 de ani şi 80% din pacienţii cu vîrsta de medie de 70 de ani suferă de prostatită, o afecţiune ce provoacă urinări dureroase. Studiul, care a urmărit dacă schimbările de dietă pot preveni apariţia prostatitei, a fost realizat pe perioada a şapte ani, avînd ca subiecţi 4.770 de bărbaţi sănătoşi, dintre care 876 au dezvoltat afecţiunea în acest interval de timp. Astfel, cercetătorii au descoperit că bărbaţii care au consumat zilnic alcool prezentau un risc cu 33% mai mic de a dezvolta prostatită decît cei care nu obişnuiau să bea. De asemenea, subiecţii care au servit, pe parcursul unei zile, patru mese pe bază de legume au prezentat cu 32% riscuri mai mici de a se îmbolnăvi faţă de bărbaţii care consumau mai puţine alimente de acest tip.

Totodată, carnea roşie poate accentua riscul apariţiei prostatitei, dar numai în cazul bărbaţilor care o consumă zilnic. Aceştia prezintă un risc de îmbolnăvire cu 31% mai mare faţă de bărbaţii care se bazează în alimentaţie pe proteine. Cercetătorii americani au mai descoperit că suplimentele cu antioxidanţi nu au niciun efect în prevenirea bolii. Studiul a mai evidenţiat faptul că dieta bazată pe legume şi alcool poate preveni obezitatea şi problemele cardiace.

Taguri articol


12