Liderii judeţeni PSD pregătesc, miercuri şi joi, campania pentru referendum

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Liderii judeţeni PSD pregătesc, miercuri şi joi, campania pentru referendum

Politică 12 Septembrie 2018 / 08:01 949 accesări
Liviu Dragnea: „Salut decizia Parlamentului referitoare la revizuirea Constituţiei privind definirea familiei. Referendumul va avea loc pe 7 octombrie şi va fi un moment crucial pentru valorile fundamentale ale societăţii româneşti.

Liviu Dragnea: „Salut decizia Parlamentului referitoare la revizuirea Constituţiei privind definirea familiei. Referendumul va avea loc pe 7 octombrie şi va fi un moment crucial pentru valorile fundamentale ale societăţii româneşti."

Secretatul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, marţi, la Parlament, că liderii judeţeni social-democraţi vor discuta miercuri şi joi, la sediul central al partidului, despre „organizarea campaniei" pentru referendumul de modificare a Constituţiei.

"Toate discuţiile pe care le-am avut cu liderii din teritoriu au fost circumscrise faptului că mâine şi poimâine (miercuri şi joi - n.r.) ne vom întâlni cu fiecare dintre ei pentru a discuta, în măsura în care votul de astăzi la Senat iese aşa cum ne aşteptăm să iasă, organizarea campaniei în vederea susţinerii referendumului”, a declarat Marian Neacşu, marţi, la Parlament.

El a precizat că discuţiile vor începe miercuri după-amiază la sediul central al PSD din Bd. Kiseleff.

Întrebat dacă la întâlnirile cu liderii PSD se va discuta şi despre criticile Gabrielei Firea şi a altor social-democraţi la adresa conducerii partidului, el a spus că nu ştie cu ce alte „teme” vor veni liderii judeţeni la discuţii.

„Mi-e greu să precizez, eu mă duc cu temele mele, acum cu ce teme vin ei mai puţin pot să ştiu eu (...) Dacă sunt nemulţumiri, probabil colegii noştri le vor spune la întâlnirile pe care le vom avea mâine şi poimâine", a spus Marian Neacşu.

Secretarul general al PSD a adăugat că nu sunt multe lucruri de reproşat conducerii PSD.

„Eu cred că nu sunt aşa de multe lucruri de reproşat", a spus Neacşu.

Senatul a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi. Propunerea de revizuire a Constituţiei a fost adoptată de Senat cu 107 "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi şapte abţineri.

Conducerea PSD a decis, pe 1 septembrie, în timpul şedinţei grupurilor parlamentare, care s-a desfăşurat la Neptun, că referendumul pentru redefinirea noţiunii de căsătorie în Constituţie va avea loc pe 7 octombrie.

Referendumul a fost cerut de Coaliţia pentru Familie.

„Prezentul act normativ îşi propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de „soţi” în cuprinsul art. 48 al 1 din Constituţia României ar putea să-l aducă în conturarea noţiunii de „familie”, a raportului dintre „familie” şi dreotul fundamental al bărbatului şi al femeii de a se căsători şi a întemeia o familie. Dreptul de a se căsători şi de a întemeia o familie este privit ca un drept comun al bărbatului şi al femeii care, formând un cuplu, recunoscut prin căsătorie, pot întemeia în mod natural o familie. El nu poate fi conceput ca un drept al cărui conţinut să depindă în mod arbitrar de voinţa unilaterală doar a bărbatului sau doar a femeii”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor”, prevede modificarea adusă artidolului 48 din Constituţia României.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 5 iulie, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, după ce judecătorii CCR au respins pe 19 iunie ca fiind inadminisibilă sesizarea formulată de şeful statului. Modificările aduse legii referendumului l-au scos din procedura organizării referendumului pe preşedintele României, având în vedere că Parlamentul elabora câte un proiect separat de lege de fiecare dată când se organiza un referendum, pe care şeful statului îl promulga sau îl putea retrimite la reexaminare.



12