Liderul opoziției britanice i-a dat bani unei cerşetoare românce

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Polemică la Londra

Liderul opoziției britanice i-a dat bani unei cerşetoare românce

Externe 06 Noiembrie 2014 / 00:00 422 accesări

Polemici au izbucnit în Marea Britanie în legătură cu situaţia unei cerşetoare românce căreia Ed Miliband, liderul opoziţiei britanice, i-a dat bani săptămâna trecută, o anchetă stabilind că tânăra nu a mers deloc la şcoală, deşi are 14 ani, scrie ”Huffington Post”. Rebeca S. a fost filmată în timp ce îi cerea bani, săptămâna trecută, în oraşul Manchester, lui Ed Miliband, liderul Partidului Laburist, principala formaţiune a opoziţiei britanice. Potrivit presei, Ed Miliband i-a dat 2 pence cerşetoarei românce, echivalentul a 2,5 eurocenţi. Însă adolescenta româncă a declarat că a primit 70 de pence de la politician, echivalentul a 90 de eurocenţi.

Cazul a stârnit polemici în Marea Britanie. John Bird, fondatorul revistei ”Big Issue”, a denunţat stilul populist al lui Ed Miliband, care a fost filmat în timp ce dă bani unui cerşetor, catalogând situaţia drept penibilă pentru un politician care câştigă sute de mii de euro anual. ”Daily Mail” a relatat că Rebeca S. are 14 ani şi a venit în Marea Britanie din România, acum doi ani. Fata nu merge la şcoală, ocupându-se cu cerşetoria. Organizaţiile nonguvernamentale Migrants' Rights Network, Joseph Rowntree Foundation şi Citizens Advice Bureau au criticat faptul că românca nu merge la şcoală, deşi acest lucru este obligatoriu. ”Fară niciun dubiu, un copil de 14 ani care locuieşte în Marea Britanie este obligat de lege să fie şcolarizat sau să aibă o scutire, în cazul în care părinţii nu îşi permit acest lucru”, a reacţionat Don Flynn, directorul organizaţiei Migrants' Rights Network.

CONTRIBUȚIE SERIOASĂ! Imigranţii din zece ţări central şi est-europene care au aderat la UE după 2004 au avut o contribuţie de 5 miliarde de lire (6,3 miliarde de euro) la bugetul Marii Britanii, cu 12% mai mult decât au încasat din indemnizaţii sociale, relevă un studiu al Centrului de Analize privind Migraţia (CReAM). Studiul analizează perioada 2004-2011, incluzând imigranţi din România, Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. Concluziile raportului sunt în contradicţie cu opiniile exprimate de politicienii britanici, care atrag atenţia în legătură cu efectele negative ale imigraţiei. Nigel Farage, liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), atrăgea atenţia, acum câteva zile, asupra forţei de muncă ieftine provenind din UE, pledând pentru limitarea accesului imigranţilor la indemnizaţii sociale. Premierul David Cameron este supus presiunilor pentru limitarea imigraţiei, iar în acest context, a propus măsuri pentru reducerea numărului străinilor.

Taguri articol


12