Literatura umoristică, la Biblioteca Judeţeană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Literatura umoristică, la Biblioteca Judeţeană

Cultură 23 Septembrie 2008 / 00:00 615 accesări

La Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman“ s-a deschis, ieri, expoziţia de literatură umoristică „Zîmbeşte, mîine va fi mai rău!“. Din cadrul acesteia fac parte lucrări precum „Nu jefuiţi femeile geloase!“ de Tudor Popescu, „Fie-ne tranziţia uşoară“ şi „Ghidul nesmiţitului“ de Radu Paraschivescu, „Măgarul troian“, antologie de proză umoristică românească alcătuită de Cornel Udrea sau „Obiceiuri de nuntă la cangurii şchiopi“ de Cornel Udrea. „Legile lui Murphy“ sînt nelipsite din această expoziţie. „Din multitudinea de genuri literare, am ales, de data aceasta, literatura umoristică, datorită convingerii noastre că umorul contribuie la întreţinerea sănătăţii fizice şi psihice. Se spune că numai omul este înzestrat cu acest har divin – rîsul – de aceea vă invităm la o lectură relaxantă şi amuzantă a cîtorva reprezentanţi de seamă ai genului, români şi străini, care, dincolo de tonul ironic şi zeflemist, fac o critică acidă şi corozivă a realităţii“, a justificat alegerea acestei teme, Dana Mocanu, şef birou în cadrul Bibliotecii Judeţene. Expoziţia va fi deschisă pînă pe 12 octombrie, la etajul I al instituţiei de cultură.

În aceeaşi perioadă, biblioteca face o invitaţie la lectură pentru a-l descoperi pe detectivul Jules Maigret, personajul căruia Georges Simenon i-a dat viaţă în cele 75 de romane şi 28 de povestiri care îl au ca erou. Georges Simenon (1903-1989) este unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori de literatură poliţistă din lume. A scris peste 200 de romane traduse în peste 50 de limbi. Cărţile sale au fost vîndute în peste 850 de exemplare, în întreaga lume.

O altă expoziţie, situată la etajul I al instituţiei, care reuşeşte să atragă atenţia, este cea dedicată copiilor. „A venit toamna“ aduce în prim plan nostalgia şi poezia acestui anotimp.

Taguri articol


12