La doar o lună de la lansare, proiectul de educație subacvatică și ecologică #ecoUsubacvatic a atins capacitatea maximă a rezervărilor pentru scuba discovery și și-a epuizat 35% din înscrierile pentru snorkeling, devenind din ce în ce mai popular pe litoralul Mării Negre. Din data de 15 iulie și până în prezent, la acțiune au participat 378 persoane ce au strâns peste 19,680 kg de gunoi de pe plajă.
La proiect s-au alăturat oameni din toată țara, indiferent de vârstă sau funcție, printre care și întreaga echipă Decathlon Constanța, în frunte cu leader-ul sport, Alin Călinescu, și centrul local de cercetași Scout Medgidia.
Barca lui Zoe și Decathlon și-au propus să sprijine 1,000 persoane să deschidă ochii sub apă, prin a le oferi o experiență gratuită de snorkeling sau scuba diving, pe litoralul Mării Negre, în perioada 15 iulie - 15 septembrie. Proiectul de educație subacvatică și ecologică #ecoUsubacvatic pune la dispoziție publicului larg un personal specializat și un velier cu peste 10 stații de îmbarcare între stațiunile Vama Veche și Năvodari, iar în schimbul unei sesiuni de snorkeling sau scuba discovery preia de la fiecare om câte un sac de gunoi adunat de pe plajă.
Zoe, fondatoarea Barca lui Zoe, spune: „Mulțumesc tuturor celor care au avut curajul să spună DA unei astfel de provocări și partenerului nostru Decathlon, care, din dorința de a facilita accesul la sport unui număr cât mai mare de persoane, pune la dispoziția participanților echipamentul necesar pentru aceste două sporturi subacvatice și instructori pasionați și dedicați. Le mulțumesc că au răspuns ecoului și că l-au transmis mai departe. Le mulțumesc că au trecut de la opinie la faptă. Să avem grijă de ce se întâmplă cu resturile după consum este responsabilitatea fiecăruia. Om cu om și sac cu sac, facem litoralul românesc mai curat!”
Lucian Chelaru, Leader Sport Decathlon, adaugă: „Din pachetul de 1.000 locuri pregătite inițial, numărul de experiențe scuba discovery s-a epuizat, rămânând doar 500 de locuri pentru snorkeling. Ne-am propus ca participanții să se bucure vara aceasta de aceste două experiențe subacvatice, fără bariera costurilor și în siguranță, astfel încât mai multe persoane să fie conștiente de beneficiile acestor sporturi.”
Înscrierile pentru snorkeling sunt în continuare disponibile și se realizează pe pagina http://barcaluizoe.ro/ecoUsubacvatic, în funcție de numărul de locuri disponibile în momentul rezervării. Pentru a finaliza procesul de înscriere la snorkeling este necesară doar achitarea unei garanții de participare în valoare de 25 lei. Garanția va fi returnată participanților doar în cazul în care aceștia se prezintă la locația aleasă cu sacul plin de gunoi strâns de pe litoral (în proporție de 75%). În schimbul garanției, participanții pot opta să primească o mască de snorkeling Subea by Decathlon, care, alături de tubul de respirat oferit gratuit de Decathlon, să le completeze echipamentul pe care-l pot folosi până la 5 ani.
Experiențele de snorkeling se pot realiza în locațiile: Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Saturn, Venus, Jupiter, Neptun, Olimp, Costinești, Eforie Sud, Eforie Nord, Mamaia și Năvodari. Limita minimă de vârstă împlinită este de 6 ani.
Proiectul #ecoUsubacvatic a fost conceput și pentru companii, fiind o alternativă inedită pentru activitățile de team-building, pe timp de vară. Informații noi despre proiect sunt anuntate pe www.barcaluizoe.ro.