Spaţiul generos al Muzeului de Artă, dedicat manifestărilor expoziţionale cu caracter temporar, găzduieşte, în această perioadă, o expoziţie inedită, prezentată sub titulatura „Arheologie” de tînărul artist plastic Liviu Epuraş. La vernisaj au luat parte, într-un număr impresionant, iubitori de artă, plasticieni, oameni de cultură. Inspirat de cetăţile pontice, Liviu Epuraş s-a lăsat sedus de frumuseţile ruinelor antice, construindu-şi întreaga expoziţie de grafică, obiect şi instalaţie în jurul acestor elemente care trimit către antichitate şi către lumea romană. Fascinat de tridimensionalitate, Liviu Epuraş reinventează, în lumea sa, o lume descompusă, unde vestigiile antichităţii se regăsesc sub forma unor fragmente, bucăţi dintr-un întreg, iar personajele sale mitice ne invită să descifrăm sensuri care se pierd în contemporaneitate.
Expoziţia, gîndită cu farmec, reflectă modul talentatului artist - distins, de curînd, la cea de-a VI-a ediţie a Jocurilor Francofoniei de la Beirut cu o menţiune specială, la secţiunea Sculptură -, de a înţelege lumea, raportîndu-se la valorile antichităţii. „Revăd în formele pe care le prezintă Liviu Epuraş elemente ale unei picturalităţi care demonstrează o perfectă stăpînire a mijloacelor plastice”, a apreciat criticul de artă Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă. Totodată, criticul de artă a subliniat că această expoziţie relevă faptul că „arheologia este o parte a erudiţiei şi a afirmării sale, o parte care îl va însoţi întotdeauna în acest demers plastic.
Liviu Epuraş se află la prima expoziţie personală în oraşul natal şi la cea de-a două expoziţie personală din cariera sa artistică. Vernisajul a fost încheiat cu un moment flamenco susţinut de Eugen Costel Dăduică, prietenul lui Liviu Epuraş, acompaniat de chitară.
Liviu Epuraş a absolvit Liceul de Artă din Constanţa, unde a avut-o ca profesoara pe apreciata artistă Daniela Ţurcanu-Caruţiu. În perioada 2000-2004, acesta a urmat cursurile Facultăţii de Arte Decorative şi Design, secţia Artă Murală, din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, fiind, totodată, absolventul unui master la secţia Artă Murală. În prezent, Liviu Epuraş, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, este doctorand la Universitatea din Bucureşti, lucrarea sa de doctorat fiind coordonată de prof. univ. dr. Ioan Stendl.