Localnicii dintr-o comună argeșeană au plantat lalele în gropile din asfalt în semn de protest

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Localnicii dintr-o comună argeșeană au plantat lalele în gropile din asfalt în semn de protest

10 Aprilie 2016 / 13:41 1075 accesări

Sute de oameni din localitatea argeşeană Oarja au ieşit, duminică, pe DJ 503-drumul care leagă Oarja de autostrada Bucureşti Piteşti şi au plantat lalele în gropile din asfalt, nemulţumiţi fiind de faptul că drumarii au decopertat strada și au lăsat-o nesemnalizată.

Aproximativ trei sute de persoane din localitatea Oarja au protestat, duminică, într-un mod inedit. Pentru că drumul judeţean care tranzitează localitatea este decopertat de câteva săptămâni, iar lucrările de asfaltarile întârzie să fie efectuate, oamenii au plantat flori pe mijlocul străzii, pentru a le atrage atenţia autorităţilor asupra situaţiei.

"Stăm la 10 minute de Piteşti şi de 25 de ani ei îşi bat joc de noi. Plombează drumul iarna, ca să se strice primăvara. Am pus lalele, că tot n-au semnalizat ei gropile", a declarat unul dintre protestatari.

"Lalelele sunt un mod de protest la situaţia dezastruoasă a drumului. Eu dacă blochez drumul, sunt amendat. Ei, dacă au decopertat asfaltul şi ne-au lăsat aşa, nu păţesc nimic. Nu există nici măcar semnalizare. Nu se poate aşa ceva. Drumul ăsta e un real pericol, atât pentru maşini cât şi pentru cetăţeni", a adăugat un alt protestatar din Oarja.

Şoferii spun că ajung tot mai des cu maşinile în service.

"Suntem supăraţi că în comuna noastră, de 25 de ani, nu s-a făcut mare lucru. Toţi promit, în campanii electorale, că ne asfaltează strada. Uitaţi-vă cum se prezintă situaţia drumului dintr-o comună aflată foarte aproape de Piteşti. E un drum judeţean. Ne-a rupt maşinile. Eu am una mai joasă. S-au dus pivoţii. Totul, pe cheltuiala noastră",a declarat unul dintre şoferii nemulţumiţi.

Drumul judeţean 503 a devenit un real pericol nu doar pentru localnici, ci şi pentru cei care îl tranzitează.

"Cea mai mare supărare a noastră este că acest drum judeţean nu este nici semnalizat că se lucrează pe el, nici anunţate aceste lucrări. Cetăţenilor comunei le este frică să nu stăm ca acum 4 ani cu gropile neplombate o lună şi jumătate. Deja sunt câteva săptămâni de când drumul e aşa. Au început să vină la Primărie şi cetăţeni din alte localităţi, să ne aducă la cunoştinţă ce se întâmplă pe raza comunei noastre. E foarte periculos. Fiind drum judeţean, ne depăşeşte situaţia. Nu stă în atribuţiile Consiliului Local şi a Primăriei Oarja. Totul ţine de judeţ, de cei de la Consiliul Județean , Drumuri Judeţene. Ei sunt în măsură să semnalizeze şi să anunţe cetăţenii. Oamenii nu sunt de rea credinţă. Au venit azi aici în mod paşnic. Ei trag un semnal de alarmă că în ultimii 25 de ani de zile drumul acesta nu este decât o dată la 4 ani plombat cu lopata, pe ici pe colo", a declarat, duminică, primarul localităţii Oarja, Constantin Bâlea.

Dorin Mărăşoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, susține că nu ştia despre situaţia străzii decopertate şi lăsată nesemnalizată.

"Da, semnalizarea unui drum aflat în lucru trebuia făcută de constructor. O să mă interesez despe aceste lucrări", a declarat Dorin Mărăşoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Taguri articol


12