Locuinţa fostului director al Royal Bank of Scotland, vandalizată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Locuinţa fostului director al Royal Bank of Scotland, vandalizată

Monden 26 Martie 2009 / 00:00 373 accesări

Criza economică nu afectează numai standardul de viaţă al oamenilor, dar scoate în evidenţă şi reacţii exacerbate, justificabile sau nu, faţă de cei bănuiţi că au jucat un rol în declanşarea acesteia. Reşedinţa din Edinburgh a fostului director al Royal Bank of Scotland (RBS), aflat în centrul unui scandal privind pensia sa, în condiţiile în care banca a înregistrat o pierdere-record în 2008, a fost vandalizată în noaptea de marţi spre miercuri. O maşină a poliţiei era parcată miercuri dimineaţa în faţa reşedinţei lui Sir Fred Goodwin, director general al RBS pînă în luna octombrie. Trei ferestre situate la parterul impozantei clădiri din pietre gri, situată în cartierul Morningside din Edinburgh, Scoţia, erau sparte, precum şi două geamuri ale unei limuzine parcate pe alee.

O purtătoare de cuvînt a băncii a declarat că instituţia sa este la curent cu incidentul, dar este un caz care priveşte poliţia. Potrivit acesteia, banca îi furnizează temporar lui Sir Goodwin contracte de securitate pentru reşedinţa sa din Edinburgh şi este vorba despre o practică normală pentru foştii directori. Iniţial, nu s-a precizat dacă la momentul producerii incidentului se afla cineva în interiorul reşedinţei. Dezvăluirea acestei pensii acordate lui Sir Goodwin, în vîrstă de 50 de ani, la plecarea sa în octombrie, a provocat la sfîrşitul lunii trecute un scandal, amplificat de refuzul său de a renunţa la sumă. Sir Fred Goodwin urmează să primească aproximativ 700.000 de lire sterline pe an, echivalentul a 784.000 de euro.

De cealaltă parte a Canalului Mînecii, directorul unei uzine farmaceutice din Franţa, deţinute de grupul american 3M, a fost închis miercuri în biroul său de către salariaţii care cereau o renegociere a clauzelor din planul de disponibilizări. Salariaţii uzinei 3M de la Pithiviers, în centrul ţării, l-au ţinut blocat pe director toată noaptea. Aceştia au organizat echipe de cîte 20 de persoane care s-au succedat la fiecare patru ore. „Am cerut o renegociere a indemnizaţiilor de disponibilizare, o primă de transfer, un concediu de mobilitate de 24 de luni”, a precizat delegatul sindical Jean-Francois Caparros. Uzina 3M, specializată în chimie fină şi producerea de medicamente, are 235 de salariaţi. Conducerea a anunţat în decembrie 2008 reducerea personalului cu 110 posturi şi transferarea, în 2009, a altor 40 către o altă companie. Conducerea fabricii a justificat această decizie printr-o scădere constantă a cererii din partea clienţilor săi care generează o supracapacitate de producţie. La mijlocul lunii martie şi directorul general al companiei Sony din Franţa a fost reţinut timp de 24 de ore de salariaţii uzinei din Pontonx-sur-l\'Adour, care au solicitat o renegociere a condiţiilor de disponibilizarea conform unui plan social.

Taguri articol


12