Locuri care îşi păstrează misterul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Locuri care îşi păstrează misterul!

Monden 23 Martie 2012 / 00:00 460 accesări

Google Maps permite o impresionantă călătorie virtuală în locuri din lume pe care vreţi să le cunoaşteţi. Numai că, uneori, o privire de aproape este interzisă. Cel puţin zece locuri din lume sunt blurate sau pur şi simplu acoperite cu o bandă albă sau neagră pe Google Maps. Printre aceste obiective se numără Palatul Regal din Amsterdam, Olanda. Numit şi Palatul Koninklijk, acesta se află pe o întreagă listă de spaţii aparţinând regalităţii olandeze care nu sunt vizibile pe Google Maps. Pe aceeaşi listă se găsesc grajdurile regale şi o reşedinţă regală numită Huis ten Bosch.

Alte obiective invizibile sunt Aeroportul Internaţional Niagara, care apare ca un spaţiu alb, Parcul Naţional Tantauco din Chile, care apare numai printr-un marker sau Barajul Keowee din statul american Carolina de Sud. În forma unui brad de Crăciun, barajul deserveşte o centrală folosită de compania Duke Energy. La fel de misterios este un sit din tundra siberiană, care apare blurat pe Google Maps. Cel mai apropiat oraş de acest loc este Egvekinot. Şi Aeroportul Minami Torishima din Japonia, care deserveşte insula cu acelaşi nume, nu poate fi văzut pe Google Maps. O explicaţie ar fi că aeroportul este folosit şi de Forţele de Apărare Marină nipone. O zonă din Dugway, statul american Utah, care este folosită de armata americană pentru testarea unor arme periculoase, este de asemenea protejată. Clădirea Michael Aaf din această zonă este ascunsă în spatele unui dreptunghi alb, probabil din motive de securitate. Şi uzina de căldură şi electricitate a Universităţii Cornell din New York este blurată. Uzina este ecologică şi dotată cu echipamente de ultimă generaţie.

Începând cu această săptămână, orice om poate explora însă cel mai mare fluviu din lume, Amazonul, din faţa propriului computer. Specialiştii din cadrul Google au integrat în serviciul Google Street View imagini capturate în bazinului Amazonului de camere foto purtate de-a lungul Rio Negro cu ajutorul unor triciclete speciale. Oricine poate călători virtual prin satele amazoniene, pe potecile din pădurile aflate lângă fluviu şi chiar de-a lungul râului. ”Porniţi într-o călătorie virtuală de-a lungul secţiunii principale a Rio Negro şi plutiţi până în zonele unde pădurea este inundată de râu. Bucuraţi-vă de o plimbare de-a lungul potecilor forestiere din Amazon şi priviţi locurile unde sunt culese nucile de Brazilia. Dacă vă uitaţi cu atenţie, veţi putea observa chiar diferite vieţuitoare în pădure”, scriu oficialii Google pe blogul companiei. Printre imaginile capturate de Google se numără instantanee surprinse în cadrul comunităţii Tumbira, cea mai mare comunitate umană din Rezervaţia Rio Negro. Iniţiativa ce a dus la realizarea acestui proiect aparţine organizaţiei Amazonas Sustainable Foundation. Până acum, imaginile capturate de echipa Google se întind pe o suprafaţă de 50 de kilometri de-a lungul Rio Negro, însă ambiţia Google nu se opreşte aici. ”Vrem să concepem o oglindă digitală a lumii, iar acest loc reprezintă una dintre cele mai importante zone ale planetei”, se mai arată pe blogul companiei.



12